Ezotéria Sztárok

A túlvilág szülészei: bardoba kíséri át a lelkeket a túlvilágra – Brad Pitt volt a legmeghatóbb

Ahogy a születés, úgy az elmúlás pillanatában sem vagyunk egyedül. Az ezotéria szerint, amikor a lelkünk távozik a földi világból, akkor a halál angyala vár bennünket, és akár egy bába, velünk marad, támogat, amíg lelkünk is átkerül a túlvilágra.

Az élők számára a mi kultúránkban a halál félelmetes és ijesztő. Ezért is számít még mindig tabutémának az elmúlás. A rémisztő érzéseken sokat javít azok beszámolója, akik halálközeli élményt éltek át, és azt mondták, hogy életük legszebb pillanata a haláluk volt. Mindezek alapján elmondható, hogy a halál bekövetkezésekor nem maradunk magunkra, sőt egy különleges lénnyel találkozhatunk.

Hogyan néz ki?

Az ezotéria tanai szerint a halál angyalát nem mindenki látja szárnyas lénynek. Ugyanis olyan égi síkról érkezik, ahol nincsenek kötött formák. A halálközeli élményt átélők vakítóan fehér fényről számoltak be. Létezik egy felfogás, miszerint az elmúlásunk olyan, amilyennek már többször elgondoltuk, és valószínűleg ezt fogjuk „bevonzani” a halálunk pillanatában.

Végigkísér az úton

A túlvilág szülésze, vagyis a halál angyala nemcsak azért jön, hogy gördülékenyebb legyen az átlépésünk a másik dimenzióba. A médiumok szerint már akkor megérkezik, amikor a lélek rálép a halál felé vezető ösvényre. Isten hírvivője ezen az úton készíti fel a túlvilágra. De segít abban is, hogy a lélek és a test fájdalom és félelem nélkül váljon el egymástól. Ezután már csak a lelket kíséri a túlvilágon. Először a bírákhoz, akiknek a segítségével visszapillanthat földi életére, amely úgy pereg le előtte, mint egy film. Ebben minden benne van: az elkövetett hibák, a tévedések, a bűnök, a személyek, akik ellen vétettünk. De ugyanúgy a jó cselekedetek is. Majd a halál angyala az úgynevezett bardoba kíséri el lelkünket. Ez a köztes lét olyan, mint egy váróterem, csak itt a lelkek várakoznak a következő újraszületésre. Ekkor a halál angyala elbúcsúzik, és a helyét átveszi majd a születés angyala, aki segít a léleknek a következő inkarnációjában.

Álmokban is felbukkanhat

Az ezotéria úgy tartja, az angyal nemcsak a halál pillanatában jelenik meg a túlvilágra készülő ágya mellett, hanem már egy-két héttel előbb felbukkan misztikus élmények formájában. Gyakran megesik, hogy az illető angyalformát lát, vagy madártollat talál olyan helyen, ahol ez nem fordulhatna elő. Az angyalok sokszor madáralakot öltenek, az elhullajtott toll pedig azt jelenti, hogy megérkeztek, velünk vannak. De az is lehet, hogy éjszakai álomban bukkannak fel, így üzenik, hogy rövidesen eljönnek a lélekért. Nem kell félni tőlük. Még akkor sem, ha fényes, fekete szárnyaikat mutatják, mert tele vannak jósággal, szeretettel, és még annak is megnyugvást hoznak, aki retteg a haláltól.

A környezet is megérezheti

A halál angyala nemcsak a haldoklónál jelentkezhet. Érkezését megérezhetik azok is, akik a közvetlen környezeté­ben tartózkodnak – ilyenkor az illetőnek nincs már sok ideje az élők világában. Ha ezek a rokonok, barátok, ismerősök a saját védőangyalukhoz fordulnak, amikor meglátogatják a beteget, akkor a halál angyalával összefogva kérhetik, hogy az illető nyugodt lélekkel távozhasson. Ezzel vigasztalni és bátorítani tudják a távozót.

Váratlan halál esetén

Ha valaki öngyilkos lesz, akkor a lélek erőszakos módon szakad el a testtől. Őt nem várja a halál angyala, és sokat kell szenvednie addig, amíg a segítség megérkezik, és átvezeti a másvilágra. A médiumok szerint az öngyilkosok lelke fájdalmakat él át, ezért azt tanácsolják, hogy a hozzátartozók imádkozzanak a halál angyalához, hogy minél előbb jöjjön, kísérje tovább az útján. Aki váratlanul hal meg, az gyakran nincs tisztában azzal, hogy elhunyt, és ennek megfelelően azt sem tudja, mit tegyen ebben az új helyzetben. Ilyenkor gondolati úton megnyugtatóan közöljük vele, hogy a lelkének tovább kell mennie, el kell hagynia a földi világot. De azt is tanácsolhatjuk, hogy türelmesen várja meg a halál angyalát. Ő majd átöleli, és a karjában viszi át a másik dimenzióba.

Ha nem vagyunk jelen a távozáskor

Abban az esetben, ha nem tudtunk időben elbúcsúzni az elhunytól, mert a halál angyala már elvitte a lelket, akkor sem késtünk el, mert még földközelben van, elköszönhetünk tőle. Forduljunk gondolatban a saját védőangyalunkhoz és a halál angyalához, hogy töltsenek fel olyan energiákkal, amelyekkel támogathatjuk az elhunyt lelkét.

Brad Pitt-tel meg is filmesítették

A Ha eljön Joe Black című, 1998-as film is ezt a témát mutatja be hollywoodi romantikával fűszerezve. Az An­thony Hopkins alakította dúsgazdag üzletembert a 65. születésnapján megérinti a halál szele. Majd beállít a házába a megnyerő modorú, jóképű Joe Black – Brad Pitt –, aki a Halál megtestesülése, hogy magával vigye az öregurat, mert lejárt a földi ideje.

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete