Egészség

Ceruza fejfájásra, joghurt szájszag ellen: 5+1 trükk az egészségért, amiről még biztosan nem hallott

Nem kell egyből a gyógyszeres szekrényhez rohanni, ha fáj valamink, betegek vagyunk. Íme néhány szokatlan gyógymód.

Teniszlabda a fájós lábakra

Egy hosszú munkanap után, a fájós lábnak jóleshet egy kényeztető talpmasszás. Természetesen senki sem szereti saját lábát gyömöszölni, de egy egyszerű trükköt kipróbálhatunk. A teniszlabda méreténél és formájánál fogva tökéletesen képes ellazítani a talp izmait. Görgessük néhány percig, ezzel felgyorsíthatjuk vérkeringésünket. Illetve a labdával ingereljük a reflexpontokat, így a kellemetlen érzés hamarosan megszűnik.

Olívaolaj – ekcémára

Az olívaolaj sok gyulladáscsökkentő hatású antioxidánst tartalmaz, de nincs benne semmi irritáló vegyi anyag, mint a készen kapható krémek többségében. Ezért érdemes azonnal bekenni vele a bőrünket, ha valahol ekcémás kiütések jelentkeznek. Akár kisbabáknak is használhatjuk pelenkakiütés ellen.

Joghurt a rossz lehelet ellen

Néha a leggondosabb szájápolás mellett is előfordulhat, hogy kellemetlen marad a leheletünk. Mivel gyakran gyomor-és bélbántalmakra utal, rágóval csak pár percre fedjük el a tüneteket, a cukormentes joghurttal viszont megszüntethetjük a kiváltó okot is. Étkezések között is nyugodtan ehetjük, mivel nemcsak az éhséget veszi el, de a rossz leheletet is, mert a benne található „jó” baktériumok legyőzik a szájszagért felelős „rosszakat”.

Sós vizet az orrba!

Nátha és orrdugulás esetén, ha nincs otthon orrcsepp, ugyanolyan jó, ha sós vizet szívunk fel a tenyerünkből. Ez szabaddá teszi a légutakat, csökkenti a nyálkahártya duzzanatát, illetve megakadályozza az arcüreggyulladást is. Naponta többször is megismételhetjük. Ha mégis úgy érezzük, hogy kiszáradtak orrlyukaink, kenjük be őket mandulaolajjal, ami rövid időn belül visszaadja a nedvességet.

Ceruza enyhébb fejfájásra

Gyakran azért lüktet halántékunk, mert idegesek, feszültek vagyunk. Ilyenkor automatikusan összeszorítjuk az állkapcsunkat és a fogainkat, aminek hatására görcs keletkezik, és kisugározva ez okozza az enyhe fejfájást. Ezt könnyen megszüntethetjük, ha keressünk egy ceruzát, és a fogaink közé tesszük! Ne szorítsuk, csupán harapjunk rá, így előbb-utóbb elernyed az izom, és elmúlik a lüktető érzés.

+1. Szódabikarbóna húgyúti fertőzésre

Fájdalmas női betegség a húgyúti fertőzés, ne hagyjuk, hogy elhatalmasodjon rajtunk. Negyed teáskanál szódabikarbónát oldjunk fel egy pohár vízben, és igyuk meg az első tünetek jelentkezésekor. Egészen addig folytassuk, míg eljutunk egy orvosig, és el nem kezdjük az antibiotikum-kúrát. A szódabikarbóna hatására a húgyhólyagban kialakult lúgos környezet nem kedvez a baktériumoknak.

Fotó: pexels

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete