Egészség

Népi hagyományok nyomán: ma-uri táncmasszázs a testi-lelki egészségért

Ősi fogásokra épülő ma-uri masszázs közben átjár az életöröm, az energia és a pozitív gondolkodás. A kezelés után kiegyensúlyozottabban és boldogabban telnek a napjaink.

Segít megteremteni az egyensúlyt

„Csak kevesen ismerik, mennyire rendkívüli és hatékony ez a több ezer éves gyógyító hagyományokra épülő terápia” – meséli Marton Melitta masszőz. Alapját a Huna életfilozófiája képezi, amely közel ötezer éve létezik az Új-Zélandon, Hawaiin és a Húsvét-szigeteken élő népek között. A Huna életszemlélet megmutatja, hogyan érhető el a test, a lélek és a szellem hármasának tökéletes harmóniája, és hogyan találhatjuk meg az egyensúlyt a külső helytállás és a belső békénk között. A masszázs hosszú, áramló mozdulataival nemcsak testünkre, hanem érzelmeinkre is hatással van, és segíti az elme és a test közötti energiaáramlást. Mialatt fogásaival a fizikai problémáinkat gyógyítja, lelkünk és tudatunk is újjászületik.

Tudta?

A ma-uri szó mindkét jelentése jól tükrözi a masszázs hatását. Az egyik az életerő, a másik az ember, akit nem korlátoz semmilyen belső gát az életöröm vagy siker elérésében.

Ringató táncmozdulatok

A masszázs célja, hogy feloldja a gátakat testünkben, érzelmeinkben és lelkünkben is. Középpontjában az egészség és a gyógyítás mellett az önfejlesztés áll, sőt, kreatív energiáinkat is képes működésbe hozni.

„A rituálé előtt a masszázst végző köszönti a testet, engedélyt kér a gyógyításhoz, és csak ezután kezd neki a precíz, könnyed mozdulatoknak. Kívülről mindez a masszőr gyönyörű táncának tűnik az ágyon fekvő körül.
A kezelés alatt teljesen átadhatjuk magunkat
a harmonikus, ringató, hullámzó mozdulatok ritmusának, melyek segítik a bennünk lévő energiák áramlását. Ezek a rituális tánclépésekre épülő, ősi fogások mozgósítják szervezetünk öngyógyító erőit, megszüntetik a bennünk felhalmozódott feszültségeket, fájdalmakat és testi-lelki problémákat.
A zene sem csupán aláfestés, hanem igen fontos hozzávaló, hiszen minden ennek dallamára történik” – magyarázza a szakértő.

Ez a technika gyerekeknél és felnőtteknél is alkalmazható. Sőt, a masszázs kismamák számára is hatásos. Mindamellett, hogy enyhíti a hát- és derékfájdalmakat, valamint az ödémásodást, már a magzati korban lehetőséget ad a kisbabánkkal való kapcsolatteremtésre, ezáltal segít a szülésre való felkészülésben.

Mire jó a ma-uri terápia?

✔ Segít a szervezet méregtelenítésében, megnyitja és tisztítja a nyirokutakat.

✔ Oldja a stresszt, jótékonyan hat a depresszióra.

✔ Segít feldolgozni a traumás emlékeket.

✔ Hajlékonnyá teszi az ízületeket, lassítja a csontritkulást.

✔ Ellazít, ezáltal növeli az oxigénes vérellátottságot, oldja az izomfeszülést és a fájdalmakat, nyugtatja az idegeket, és új, pozitív gondolatokhoz segít.

✔ Energetikailag újratölt, harmonizál és egyensúlyt teremt.

✔Fejleszti az agyi kapacitást.

✔ Táplálja, fiatalítja a bőrt.

Életkedvvel tölt fel

A ma-uri masszázs az életörömről s az önátadásról szól. Hihetetlenül nagy élmény masszőrnek és vendégének egyaránt. A másfél órás kezelés alatt belefeledkezünk a mozdulatok varázsába és szépségébe, miközben életerővel töltődünk fel.

„Úgy érezzük, mintha víz folyna a testünkön, mintha az óceán hullámai ringatnák, és mosnák ki belőlünk a negatív gondolatokat. A kezelés során az intim testrészek kivételével a lábunktól a fejünkig minden egyes ízületünk és izmunk sorra kerül, még az arcunk is. Ahhoz, hogy a meleg olajjal bekent testünk tökéletesen ellazulhasson, meztelenre kell vetkőznünk, de ott ahol kell, mindig egy törölköző takar” – mondja Melitta.

A kezelés tartós megtisztulást, mély nyugalmat és rugalmas izmokat eredményez. Csökkennek az izomfeszültségből eredő fájdalmaink, egész testünk és szellemünk ellazul, kiegyensúlyozottabbak leszünk. A nagyobb hatás érdekében, a masszázst követő órákban kerüljük a nyüzsgő helyeket és a sok beszédet. A legjobb, ha ilyenkor csendben magunkba szállunk.

Fotó: archív