Egészség

Öt kiló mínusz öt nap alatt: élvezetes gyümölcsdiéta a karcsúságért – Mintaétrenddel

Szeretnénk kirobbanó formába lendülni, meg akarunk szabadulni néhány kilótól, sőt ragyogó bőrre is vágyunk? Akkor próbáljuk ki ezt az 5 napos fogyókúrát, ami minden kívánságunkat valóra váltja!

Lelkileg is készüljünk!

Attól függetlenül, hogy ez a diéta igazán változatos és ízletes, azért nem könnyű lemondani más finomságokról. Vagyis nem árt, ha mentálisan is felkészítjük magunkat az előttünk álló feladatra!

● Döntsük el előre, hogy hány napig szeretnénk tartani a gyümölcsös menüt. Ha valaki soknak érzi az 5 napot, az sem baj, ha csak a hét közepéig bírja, de ha valaki nagyon belejött, akár 7 naposra is kitolhatja.

● Tudjunk meg minél többet azokról a gyümölcsökről, amik szerepelnek a menüben. Hiszen, ha leírva látjuk, hogy mennyi vitamin található bennük, milyen jótékony hatásaik vannak, akkor biztosan könnyebb lesz végigcsinálni a diétát.

A leghatásosabb méregtelenítés

Meglepő módon a gyümölcsdiéta alatt kevesebb kalóriát veszünk magunkhoz, mint például egy léböjtkúra alatt. Emellett ilyenkor nem lassul le az anyagcserénk sem, vagyis a szervezetet még hatékonyabb súlyvesztésre ösztönzi. Mivel az emésztőrendszerünk nincs kitéve a szokásos megterhelésnek, ezért beindul a méregtelenítés, és nemcsak fogyunk, hanem a bőrünk is sokkal szebb lesz, néhány nap után pedig azt érezzük, hogy tele vagyunk energiával!

Tippek a diétához:

1 Az első három napon ne foglalkozzunk azzal a mennyiségi előírással, ami a menüben szerepel. Együnk annyi gyümölcsöt, amennyit kívánunk. Ugyanis az első időszakban a legerősebb az ételek iránti sóvárgásunk, és jobb, ha inkább gyümölcsökkel lakunk jól, mintha elcsábulunk, és elrontjuk az egészet!

2 Kezdjük a napot a magasabb kalóriatartalmú gyümölcsökkel, amelyek jobban eltelítenek. Ilyen például a banán, a szőlő vagy a mangó. Ráadásul ezek segítenek abban, hogy energikusnak érezzük magunkat, felpörgetik az anyagcserét, és jó a zsírégető képességük is. Vagyis már reggel megalapozzuk, hogy hatásos legyen a diétánk!

3 Ha a mintaétrendben olyan gyümölcs szerepel, amit nem kedvelünk, akkor nyugodtan cseréljük le másra. Csupán arra figyeljünk oda, hogy nagyjából ugyanannyi kalóriát tartalmazzon, mint ami eredetileg a menüben volt.

Mintaétrend

Reggeli:
1. és 2. nap – 2 érett banán
3. nap – 3 mangó
4. nap – 1 fürt kékszőlő
5. nap – 1 őszibarack

délelőtti nasi:
1. nap – ½ alma
2. nap – 1 fürt szőlő
3. nap – 1 narancs
4. és 5. nap – 1 gránátalma

ebéd:
1. nap – ½ alma
2. és 3. nap – 1 narancs
4. nap – 1 mangó
5. nap – 1 érett banán

délutáni nasi:
1. nap – 1 narancs
2. és 3. nap – 2 ringló
4. nap – 1 sárgabarack
5. nap – 1 fürt szőlő

vacsora:
1. nap – ¼ dinnye
2. nap – 1 sárgabarack
3. nap – 1 mangó
4. nap – ¼ ananász
5. nap – 1 sárgabarack

Fotó: shutterstock