Egészség

A lé a lényeg: 10 nap alatt 8 kilót farag le a svájci limonádé diéta

Egy egyszerű citromos ital segíthet abban, hogy újjászülessünk? Lehetséges! Méghozzá 10 nap elég ahhoz, hogy szuper formába lendüljünk!

A lé a lényeg

A kúra lényege, hogy tíz napon keresztül csakis rengeteg folyadékot és egy speciális fűszeres limonádét ihatunk, ami citromléből, juharszirupból, cayenne borsból és vízből áll. Minden nap legalább két litert vagy 10-12 pohárnyit kell meginni a keverékből. Ezt a különleges diétát egy svájci szakember találta fel még a ’40-es években, és azóta nemcsak azoknak segített, akik fogyni szerettek volna, hanem néhány betegség is gyógyítható vele.

A recept:

Egy nagy vizespohár vízbe (kb 3 dl): facsarjuk bele 2 evőkanál friss citrom vagy lime levét, adjunk hozzá 2 evőkanál valódi juharszirupot, tegyünk bele 1 csipet cayenne borsot vagy gyömbért.

Milyen előnyei vannak?

Az csak a hab a tortán, hogy a kúra alatt akár 8 kilótól is megszabadulhatunk. Emellett a szervezetünk megtisztul a felesleges méreganyagoktól, javul az emésztésünk, jobban tudunk koncentrálni, sőt a bőrünk tisztább, a hajunk pedig fényesebb lesz. Vagyis tényleg elérhetjük, hogy 10 nap alatt teljesen megújuljunk!

Limonádé éhség ellen?

Sokan azért félnek a különböző léböjtkúráktól, mert azt hiszik, a kínzó éhség miatt hamar feladják. Ám ez a pikáns limonádé tulajdonképpen folyékony táplálék, ugyanis olyan összetevőkből áll, amelyek telítettségérzetet és energiát adnak.

  • Citromlé: tele van C-vitaminnal és antioxidánsokkal, sőt rendkívül hatékony
    a zsírégetésben is.
  • Juharszirup: magas a gyümölcscukorszintje, így pótolható vele a szénhidrát hiánya. Ráadásul egyensúlyban tartja a vércukorszintet, így nem tör ránk hirtelen a farkaséhség. Emellett tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
  • Cayenne bors: élénkíti a vérkeringést, segít a felesleges salakanyagok eltávolításában, és fokozza az anyagcserét.

Kell a változatosság!

Ha valaki attól tart, hogy már egy-két nap után megundorodik a citrom ízétől, akkor bátran variálhatja például frissen facsart narancs vagy grépfrút levével, esetleg borsmentával is.

Felkészülni, vigyázz, kész rajt!

Mivel ez a diéta lényegében egy léböjtkúrának felel meg, ezért ne vágjunk úgy neki, hogy előtte nem hangoltuk rá a szervezetünket. Éppen ezért már két nappal előtte kezdjük meg a felkészülést. Ébredés után az első dolgunk az legyen, hogy igyunk meg két nagy pohár vizet, majd 15 perccel ezután egy gyümölcsturmixot, egy órával később pedig egy zöldségturmixot. A nap többi részében ehetünk a megszokott módon, de ajánlott a vegeteriánus menü.

fotó: pexels