Egészség

4 tipp, hogy ne csak elkezdjük, végig is csináljuk a fogyókúrát!

Íme néhány tipp, hogy ne csak elkezdjük, de végig is csináljuk a fogyókúrát.

Egyedül nem megy!

Sokkal lelkesebbek vagyunk, ha egy kedves kollégánkkal, barátnőnkkel együtt kezdünk bele a felesleges kilók eltüntetéséhez. Egymás kitartását dicsérve könnyebben ellenállunk a csábító, ám de rettenetesen hizlaló falatoknak.

Tartsunk szabadnapot!

Nevezzünk ki egy napot a héten, amikor bűnözhetünk. Azon a bizonyos napon bátran együk meg azt a finomságot, amelyről egész héten ábrándoztunk. Könnyebb kitartónak lenni, ha tudjuk, hogy hamarosan eljön a megérdemelt jutalom – persze a fogyáson kívül – és utána újult erővel látunk neki az újabb hétnek.

Segít a természet!

Bátran próbáljunk ki olyan természetes alapanyagú fogyókúrás készítményeket, amelyek felgyorsítják a fogyókúránkat. A leghatékonyabbak azok a készítmények, amelyek éjjel-nappal „dolgoznak”. Ezek általában tartalmaznak Karnitint és zöld teát, melyek nem csak az anyagcserénket fokozzák, de az energiánkat is felturbózzák. A CLA zsírsav (leginkább lenolajban található) pedig megakadályozza a zsír lerakódását a szervezetünkben, és serkenti az izomszövetek fejlődését.

Perdüljünk táncra!

A rendszeres mozgást ne „muszájnak” fogjuk fel, keressük meg azt a sportot, amit tényleg élvezünk. Ilyen lehet a tánc. Hiszen ha szórakozni megyünk, alig várjuk, hogy táncra perdülhessünk. Miért ne tehetnénk ezt hetente többször, akár a barátainkkal vagy kedvesünkkel, de a gyerekeink számára is lehet ez szórakoztató program, ami az egészségüket szolgálja.

fotó: fotolia