Egészség

Rossz a memóriája? Vércsoportja árulkodhat a súlyos bajról!

Az egészségünkkel kapcsolatos érdekességek sokszor meglepőek lehetnek, hiszen szervezetünk számos apró jelzéssel árulhat el rólunk fontos információkat. Vércsoportunk bizonyos betegségek kockázatának meghatározásában is szerepet játszhat.

Megfejtették a láz titkát

Tudósok kimutatták, hogy a láz a prosztaglandin nevű jelző vegyülettel áll összefüggésben. Azt is megfejtették, hogy pontosan hol termelődik ez az anyag, ez pedig új generációs gyógyszerek kifejlesztését teheti lehetővé.

Rosszabb a memóriájuk az AB-knek

Egy tanulmány kimutatta, hogy az AB-s vércsoportú emberek nagyobb eséllyel küzdenek memóriaproblémákkal későbbi éveikben, mint a 0-s vércsoportba tartozók. Kutatók arra gyanakodnak, ennek oka, hogy az AB-s vércsoportú személyek vérében a VIII-as véralvadási faktor szintje magasabb az átlagnál, és éppen ennek a fehérjének a magas szintje kognitív károsodásokhoz, memóriaproblémákhoz vezethet.

Boldog feleség=Jó házasság

A stabil házasság szempontjából fontosabb a feleség elégedettsége, mint a férjé – állítja egy új kutatás. Az eredmények nagy valószínűséggel arra vezethetők vissza, hogy ha egy nő elégedett a házasságával, akkor sokkal többet megtesz a férjéért, ami pozitív hatást gyakorol a férfi életminőségére is, és így a házasságukra is.

Érzéketlen szépség

A túl fiatalon elkezdett botoxkezelés visszaesést okozhat a páciensek érzelmi fejlődésében, mivel így nem tudják elsajátítani az emberi kommunikációhoz szükséges arckifejezéseket – állapították meg kutatók.

Tudta?

Egy új tanulmány szerint a méhek gyomrában található tejsavbaktériumoknak köszönhető a nyers méz fertőtlenítő hatása.

Egyszerűbb HPV szűrés

Vizeletvizsgálattal is kimutatható a méhnyakrákot okozó HPV vírus. Az új módszer pontosságát tekintve ugyanolyan hatékony, mint az eddig ismert kenetvétel, ráadásul ezen a szűrésen talán több nő lenne hajlandó részt venni.

Fotó: pexels.com