Ezotéria

A túlvilággal is felvehetjük a kapcsolatot: így varázsolhat gyertyával

Nem kell különleges bűverő ahhoz, hogy egy gyertya segítségével kapcsolatot teremthessünk a másik dimenzióval, és megfogalmazhassuk áhított vágyainkat.

A történelem során a gyertya fényét nemcsak világításra használták, de fontos szerepe volt a vallási szertartásokban is. A gyertyalángok a 4. századtól lobogtak a templomokban, a kereszteléstől kezdve egészen a temetésig. Fontos szokás volt (és maradt is) a karácsonyfára csíptetett gyertyák gyújtása. Ez azt jelentette, hogy megszületett Jézus, és fényességet hozott a földre. A viasz, a kanóc és a láng az Atyát, a Fiút és a Szentléleket jelképezte. A karácsonyi asztalra olyan gyertya került, amelyet gyertyaszentelő Boldogasszony napján, az év elején, február 2-án szenteltek meg. A hívők napjainkban is gyertyát gyújtanak a katolikus templomokban, amikor betegeikért vagy halottaik emlékéért imádkoznak. Súlyos tragédiák után gyertyafény mellett virrasztanak, mert úgy gondolják, így kerülhetnek kapcsolatba a holt lelkekkel.

Világok között közvetít

A gyertyákkal nemcsak közvetlenül vehetjük fel a túlvilággal a kapcsolatot, hanem óriá­si energiákat is megmozdíthatunk azért, hogy a vágyaink valóra váljanak. Vannak, akik úgy vélekednek, a gyertyával egy angyalt idézhetünk meg, aki közvetíthet a Teremtő és miközöttünk. Ezért érhetünk el eredményt a gyertyaszertartással. Ha kételkednénk abban, hogy a gyertyákkal sikerül a kívánságainkat megvalósítani, gondoljunk csak az egyszerű és mindennapi szokásra, hogy amikor elfújjuk a születésnapi tortán a gyertyákat, kívánhatunk valamit, amiről úgy hisszük, előbb-utóbb valóra válik.

Ezt jelentik a különböző színek

A különböző színek varázserővel rendelkeznek, amelyeket gyertyákkal kombinálva fantasztikus eredményeket érhetünk el.

  • Piros: Elősegíti az energiák visszaszerzését, de serkenti az anyagcserét, erősíti a vérkeringést is. A vörös szín kapcsolatban van a termékenységgel, ezért azoknak, akik utódra vágynak, érdemes ezt a színt használniuk. A piros gyertya szerelemi álmainkat is teljesítheti.
  • Narancssárga: Az öröm és a vitalitás színe, amely olyan változásokat képes előidézni, hogy hatására a depresszió, a rossz kedélyállapot tovaszáll. Nőhet a szervezet oxigénellátása, élénkülhet az agyműködés. Sikeressé válhat a párkapcsolatunk.
  • Sárga: Enyhíti az idegrendszeri problémákat, javítja a memóriát, segít az aggodalmak, az idegeskedés, a rendszeres szorongás csökkentésében. A pénzügyek hamarabb rendeződnek, az irigy személy megbékél.
  • Zöld: Az egészség és a mielőbbi gyógyulás árnyalata. Nyugalmat biztosít. Akik sok időt töltenek számítógép közelében, azoknak érdemes zöld gyertyát égetniük, mert az még a szemre is megnyugtatóan hat.
  • Kék: Jó hatással van az asztmára, a légúti betegségekre, a magas vérnyomásra, az álmatlanságra, a pajzsmirigy- problémákra. Csökkenti az étvágyat. Az utazások sikere és az otthon védelme is ide tartozik.
  • Rózsaszín: A család, a barátság, az összetartozás, a szeretet és a harmónia képviselője.
  • Lila: A legnagyobb energiával rendelkezik, a jobb agyféltekére hat leginkább, bölcsességgel ruház fel, megérzéseket idéz elő, egyensúlyba hozza az anyagcserét. Nemcsak fizikailag, hanem anyagilag is segít erősödni.

Mágikus szertartás

Többféle gyertyaszertartás létezik, közülük a két legnépszerűbbet ajánljuk.

1. Gyújtsunk meg egy színes és egy fehér gyertyát, majd tisztán és világosan fogalmazzuk meg a kérésünket. Még jobb eredményt érhetünk el, ha egy imát is elmondunk, amikor a láng már lobog. Csak akkor kezdjünk bele, ha meg tudjuk teremteni magunk körül és magunkban a kellő nyugalmat.

2. A legjobb és legtartósabb eredményt a „házi oltárral” érhetjük el. Ennek az a titka, ha mindig ugyanazon a helyen végezzük a spirituális gyakorlatot. Ezzel olyan energiamezőt teremtünk, amely hatékonyabban segíthet a célunk elérésében. Oltárunkat a lakóhelyünk legnyugodtabb részében érdemes kialakítani, olyan helyen, ahová le tudunk ülni, és a gyertya lángjának nézése nem esik nehezünkre. Helyezzünk el ezotériával, spiritualitással kapcsolatos tárgyakat, például Buddha- és angyalszobrokat, tarot-kártya lapjait, kedvenc kristályunkat, vagy ha fengsujrajongók vagyunk, akkor ezzel kapcsolatos tárgyakat, képeket. Aki vallásos, bátran tehet ide rózsafüzért, vagy a hitének megfelelő képeket, szobrokat. Írjuk fel egy papírra a kívánságunkat, majd hajtsuk össze, és tegyük a házi oltárra. Ezután jön a leglényegesebb elem: a gyertya. A színek alapján válasszuk ki, mit szeretnénk elérni.

A színes gyertya mellett használjunk fehéret is, ami univer­zális szín, segít abban, hogy a kívánságunk valóra váljon, hiszen fokozza a színes gyertya erejét. A fehér szín valójában a színek összességét képviseli, ha elfogytak a színes gyertyák, bármelyik színt helyettesíthetjük vele.

Az ima és a kívánság elmondása közben nézzünk hosszan és folyamatosan a gyertya lángjába.

Ne égessük tovább a gyertyákat 10 percnél. A szertartást végezzük két héten keresztül, és hamarosan megtapasztalhatjuk az univerzum támogatását.

Az eloltása sem mindegy!

A gyertya lángját nem szabad összenyomva eloltani, mert az ezotéria azt vallja, hogy a lángban egy olyan lélek lakozik a túlvilágról, aki segítő szándékkal van jelen. Ezért a gyertyát csak elfújni szabad.

Kiemelt kép: Adobestock

Szöveg: Izing Klára

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete