Ezotéria

Száztízszer is orrunkra koppint a karma: így veheti észre a figyelmeztető jeleket

Előfordulhat, hogy nem a szerelmünkkel vagy a gyerekünkkel vagyunk a legszorosabb karmikus kapcsolatban, hanem éppen ádáz ellenségünkkel.

Néha megvillanthat

A karma úgy tartja, hogy a cselekedeteink és annak következményei ok-okozati összefüggésben vannak. Mindegy, hogy valamit egy nappal vagy száz évvel ezelőtt, egy korábbi életben követtünk el, annak most élhetjük a következményeit.

„Az emberek sokszor nem értik, hogy egyesek miért ellenszenvesek nekik az első perctől, míg másoknak miért adják meg a sokadik lehetőséget is, miközben folyton csalódniuk kell – mondja Faragó Melinda asztrológus. – Ezt gyakran magyarázhatjuk a karmával: feladatunk van, amelyet le kell tudnunk a másikkal szemben, egyfajta szolgálatot teszünk, és ezért hagyjuk, hogy sokadszor is rosszat tegyen nekünk.

Vagy éppen haragot érzünk valaki iránt, aki még semmit nem tett ellenünk. Gyakran vagyunk abban a tévedésben, hogy a lelki társunk lehet a szerelmünk, a barátunk, a családtagjaink, ám sokszor éppen a legnagyobb ellenségünk az. Hiszen ő vállalta el a leszületése előtt, hogy konfrontálódik velünk, ott bánt minket, ahol a legjobban fáj, és ettől mi a legnagyobbat fejlődhetjük. Kettőnk kapcsolata gyakran továbbgyűrűzik újabb és újabb életeken át, mert mindig van egymás felé leróni valónk.”

Az előző életes élmények kulcsot jelenthetnek a karmánk megfejtésében, hiszen ezekből ráébredhetünk, kivel milyen kapcsolat fűz össze, és milyen feladataink vannak még. Spontán ezekből az élményekből kaphatunk ízelítőt: gyakran számolnak be ilyen esetről azok, akik súlyos betegségen esnek át, vagy halálközeli élményük volt. De ha valakivel fontos, karmikus szál köt össze, akár látomás vagy álom formájában is ráébredhetünk, hogy mivel is tartozunk egymásnak.

Miért nem emlékszünk a feladatunkra?

„Ennek két oka van; egyrészt, ha egy konkrét emlékképünk lenne, az befolyásolna minket a mostani életünkben. Gondoljunk csak bele, ha pontosan tudnánk, hogy egy adott ember mit tett velünk előző életünkben, nem tudnánk hozzá úgy állni, hogy most teljesíthessük egymással szemben
a karmikus feladatunkat. Ezért is veszélyes valakit szembesíteni egy ilyen karmikus szállal, hiszen csak kevesen tudnak kezelni egy ilyesfajta tudást.”

Ha felmerül bennünk a kérdés, hogy egy adott kapcsolat karmikus vagy nem, biztosak lehetünk benne, hogy az. Ugyanis akikkel szoros a kötődésünk az életünkben, azokkal biztosan karmikus kötelékek kötnek össze.
Ha egy szélsőséges példával akarunk élni: lehet, hogy az édesanyánk az előző életünkben a gyilkosunk volt; a múltban elvette az életünket, most pedig életet adott nekünk.

„Azonban, ha ezekről az előző életes történésekről tudomásunk lenne, megzavarnának minket olyan érzések, mint a harag vagy a bűntudat.”

Az, hogy általában nem emlékszünk, hogy az előző életünkben milyen kapcsolat fűzött minket egyes emberekhez, egyfajta karmikus emlékezetkiesés is az oka. Megdöbbentő, de – akárcsak egy trauma miatti amnézia után – a készségekre emlékezhetünk, amelyeket megszereztünk az előző életeinkben. Az ilyen emberekben van egyfajta megfoghatatlanul nagy bölcsesség már gyerekkorukban, vagy valamilyen tehetséget hoznak az elmúlt életükből. Az élet történéseit viszont elfelejtjük, és ez így is van jól.

Miért választunk nehéz sorsot?

„A hozzám fordulók gyakran megkérdezik, hogy miért választ valaki nehéz sorsot vagy olyan tanulási feladatot, amely – olykor úgy érzi – meghaladja a képességeit – meséli az asztrológus. – Erre mindig azt a példát hozom, hogyha egy marslakó megnézné a Földön egy napunkat, és mi azon a napon éppen fogorvoshoz megyünk, akkor ő csak azt látná, hogy mi önként beülünk egy székbe, és még fizetünk is azért, hogy egy fájdalmas kezelésen átessünk. Ugyanígy, ha a karma szempontjából egy életet nézünk, és az nehéz fordulatokat tartogat, akkor mondhatjuk azt, hogy miért választana valami ilyen életet magának. Viszont, ha látjuk azt is, hogy ennek vannak előzményei, és a mostani helyzetemmel dolgozhatok azon, hogy a jövőm jobb legyen, akkor már egészen más a végkicsengés.”

A legkomolyabb karmikus feladatok

Ha valaki nagyon komoly, akár életre szóló feladatot kap, az biztosan karmikus jelentéssel bír. Ezek az esetek általában nagyon egyediek, érdemes elgondolkodni rajta, ha életünk ilyesfajta fordulatot vesz.
Beteg testben születni – Ha valaki testi vagy szellemi fogyatékossággal születik, annak lehet az a feladata, hogy megtanulja az élet értékét becsülni. Valószínűleg előző életében könnyen sodorta magát veszélybe, nem tisztelte az életét. Ugyanakkor ez lehet tanítás az egyik hozzátartozónak is, hiszen egy beteg gyermek egész életre szóló feladat.

Gyermek elvesztése – Előfordulhat, hogy előző életében okozott más gyermekének fájdalmat, vagy éppen saját gyermekének tett rosszat. Nagy szegénység – Egy elmúlt életben fukar lehetett, aki önszántából senkinek nem adott, vagy másokat kiszolgáltatott helyzetbe hozott. Súlyos betegség – Egy korábbi élet felelőtlenségére figyelmeztethet.

Karmikus sztárkapcsolatook

A sztárok is hisznek a karmában és az előző életekben.

Cseke Katinka szerint barátnőjével, Fodor Zsókával már sok élet óta ismerhetik egymást, hiszen csak ezzel magyarázható, hogy ilyen jó a viszonyuk a Barátok közt egykori Magdus anyusával. Azt nem tudja, hogy milyen felállásokban találkoztak, ki kinek volt az anyja, gyermeke, de az előző életes kötődésben, és a karmikus kapcsolatban teljesen biztos.

A Sakáltanya című film sztárja, LeAnn Rimes viszont retteg attól, hogy a karma bosszút áll rajta. Ugyanis, amikor második férjével, Eddie Cibrian színésszel – akit a Harmadik műszakból ismerhetnek a magyar nézők – egymásra találtak, még mindketten házasságban éltek, és ebből léptek ki az új lángolás kedvéért. Az énekesnő fél attól, hogy az élettől még visszakapja, hogy elcsábított egy nős férfit, és hogy Eddie egy napon megcsalja majd.

Fotó: fotolia

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete