Ezotéria

Miért nem emlékszünk a karmikus feladatunkra? Veszélyes a szembesítés az előző életekkel

Ha ezekről az előző életes történésekről tudomásunk lenne, megzavarnának minket olyan érzések, mint a harag vagy a bűntudat.

„Ennek két oka van; egyrészt, ha egy konkrét emlékképünk lenne, az befolyásolna minket a mostani életünkben. Gondoljunk csak bele, ha pontosan tudnánk, hogy egy adott ember mit tett velünk előző életünkben, nem tudnánk hozzá úgy állni, hogy most teljesíthessük egymással szemben
a karmikus feladatunkat. Ezért is veszélyes valakit szembesíteni egy ilyen karmikus szállal, hiszen csak kevesen tudnak kezelni egy ilyesfajta tudást.”

Ha felmerül bennünk a kérdés, hogy egy adott kapcsolat karmikus vagy nem, biztosak lehetünk benne, hogy az. Ugyanis akikkel szoros a kötődésünk az életünkben, azokkal biztosan karmikus kötelékek kötnek össze.
Ha egy szélsőséges példával akarunk élni: lehet, hogy az édesanyánk az előző életünkben a gyilkosunk volt; a múltban elvette az életünket, most pedig életet adott nekünk.

„Azonban, ha ezekről az előző életes történésekről tudomásunk lenne, megzavarnának minket olyan érzések, mint a harag vagy a bűntudat.”

Az, hogy általában nem emlékszünk, hogy az előző életünkben milyen kapcsolat fűzött minket egyes emberekhez, egyfajta karmikus emlékezetkiesés is az oka. Megdöbbentő, de – akárcsak egy trauma miatti amnézia után – a készségekre emlékezhetünk, amelyeket megszereztünk az előző életeinkben. Az ilyen emberekben van egyfajta megfoghatatlanul nagy bölcsesség már gyerekkorukban, vagy valamilyen tehetséget hoznak az elmúlt életükből. Az élet történéseit viszont elfelejtjük, és ez így is van jól.

Fotó: fotolia

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete