Ezotéria

Nincs semmi kőbe vésve: hogyan változtathatunk a karmánkon?

Sokan, ha valami rossz történik, azonnal a karmájukat okolják. „Biztosan tettem valami rosszat előző életemben” – bizonygatják. Pedig a karma nem büntet és nem jutalmaz. Sőt, változtathatunk is rajta!

Vannak, akik feladatként, mások büntetésként értelmezik a karmát. Valaminek, amiről nem tehetünk – hiszen az előző életeinkben elkövetett tetteinkért kapjuk –, és mégis viselnünk kell a következményeit. A képlet azonban közel sem ilyen egyszerű. Az asztrológus szakértő szerint minden, ami elmúlt, a karmánkat építi, ugyanakkor itt és most nagyon is sokat tehetünk azért, hogy képesek legyünk vállalni érte a felelősséget.

Egyikünk sem tökéletes

A legfontosabb, amit rögzítenünk kell, hogy a karma azt szolgálja, hogy fejlődjünk, tanuljunk, és mindezt tapasztalatokon keresztül tegyük. A karma ugyanakkor a már megtörtént – jelenlegi és elmúlt életeinkben – esetek következménye, legyen az negatív vagy pozitív.

„Le kell szögezni, hogy semelyikünk sem tökéletes – mondja Faragó Melinda asztrológus. – Teszünk jó és rossz dolgokat, és ezeknek viselnünk kell a következményét. A karma a szellemi fejlődés tökéletesítése. Tapasztalatokat szerzünk, és abból tanulunk. Hiszen gondoljunk csak bele; elvégezheti egy fiatal orvos jeles eredménnyel az egyetemet, de mégis jobban örülünk, ha egy olyan sebész műt meg minket, akinek akár több száz műtét van a háta mögött. Mert tapasztaltabb.”

Amivel rosszat teszünk a karmánknak:

● tudatos károkozás

● fizikai, érzelmi fájdalom okozása

● fizikai, érzelmi élősködés másokon

● rosszindulat

● gyilkosság

Tetteink következménye

Amikor történik velünk valami – például rossz –, akkor a legfontosabb, hogy minél hamarabb ráébredjünk, mit kell megtapasztalnunk ezáltal.

„Ez egy múltbéli cselekedet következménye, de történhetett egy előző életben, száz éve, de akár tegnap is – magyarázza az asztrológus. – Azt viszont jó, ha tudjuk, szinte senki nem tudja az első orra koppintásból, hogy mire is tanítják őt. Viszont jó, ha nem várjuk meg a tizediket is, vagy nem visszük át a feladatot egy következő életbe. A megfejtés azonban nem mindig egyszerű.”

Ha például állandóan becsapnak minket, az adódhat abból, hogy előző életünkben mi magunk voltunk csalók, de akár abból is, hogy saját magunkat csapjuk be, és egy helyzetbe vagy egy emberbe mást akartunk belelátni.

„A legkönnyebben úgy tudunk a peches szérián változtatni, ha megtanulunk ítéletmentesen élni. A továbbiakban tudatosan odafigyelek, és nem hagyom, hogy becsapjanak, ugyanakkor nem ítélem el azokat, akik így élnek. Hiszen tisztában vagyok a karma törvényével, amely szerint vállalni kell a következményeket a tetteinkért.”

Amivel jót tehetünk a karmánknak:

● szeretet

● jóindulat

● valódi segítség

● empátia

● ítéletmentesség

A pechszéria nem a karma bosszúja

De mit tegyünk, ha egyik baj jön a másik után? A karma törvényei felelősek ezért?

„Nem minden esetben! – mondja a szakértő. – Nem általánosíthatunk. Van, akinél a pechszériát egyszerűen az okozza, hogy ő maga hozott rossz döntéseket, és ezzel elindította a lavinát. De olyan is akad, akinél ez sorsszerű, ezeknek az eseményeknek be kellett következnie. Úgy gondolom, óriási felelősség, ha valaki kijelenti magáról, hogy képes belelátni a karma törvényébe, és abból tudhatjuk, hogy valakinek valójában van ilyen képessége, ha nem kijelentéseket tesz, hanem segít, hogy megértsük az üzenetét. Ugyanis a karma lényege, hogy magunknak kell adott helyzeteket megélni, és vállalni a tetteinkért a következményeket. Mert csak így tehetjük le a feladatot, így léphetünk tovább.”

Fotó: shutterstock

Címkék:

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete