Ezotéria

Utazás az időben: híres fotók hidegrázós háttértörténetei adnak bizonyosságot a jelenségre

Egyre több bizonyítékot találnak, amely arra utal, hogy vannak, akik képesek ugrani egyet az időben.
ezotéria, időutazás

Kilenc éve nem találnak magyarázatot arra, hogy miképp kerülhetett egy 400 éves háborítatlan sírba egy gyűrűóra, amelyen jól kivehető a felirat, miszerint Svájcban készült termékkel van dolgunk. A kínai Shangsi városában egy Ming dinasztia idejéből származó sírt tártak el, amikor a koporsóról egy kisebb földdarab vált le, és megdöbbenve hallották, hogy fémesen csendült a földre esve. Még nagyobb volt a meglepetésük, mikor felfedezték, hogy egy gyűrű formájú órát találtak, amely pontosan 10 óra 6 perckor állt meg. A felfedezést végig filmezték, így egyértelműnek tűnik, hogy nincs szó átverésről, bár sokan úgy gondolják, ha csak nem létezik időutazás, nem lehet ésszerű magyarázatot találni az óra rejtélyére.

Idegen a fotón

Több híres fotó is akad, amelyen nem a kor ruhájának megfelelő öltözékben tűnik fel egy-egy alak, ráadásul, mindannyiszor kiderült, hogy a képet nem manipulálták, hanem az eredeti felvételt láthatjuk. Az egyik ilyen egy kanadai múzeum tárlatán látható. A kép a South Fork hídnál készült, amelyet egy óriási árvíz után adtak át újra a forgalomnak ünnepélyes keretek között. Az 1940 novemberében készült fotón az urak hosszú kabátot és kalapot, a kor divatjának megfelelő vonalú szemüveget viselnek, ám a tömeg közepén feltűnik egy fiatal férfi, pólóban, kapucnis felsőben és áramvonalas napszemüvegben, ráadásul, a kezében is egy modern fényképezőgépet tart. Arra, hogy miképp kerülhetett a fotóra, nincs magyarázat, ha csak az nem, hogy a 2000-es évekből 60 évet visszarepült az időben. Hasonlóan kilóg a környezetéből az a fiatalember, aki rövidnadrágban, a 70-es évek stílusában vágott frizurájával tűnik fel egy 100 évvel ezelőtt készült képen. Az 1917-ben elkapott pillanatfelvételen az is meglepő, hogy láthatóan a képen szereplő, az adott korban élő szereplők is döbbenten néznek az idegen fiúra. A fotót egy idős házaspár találta meg egy könyvben, amelyet egy régiségkereskedésben vásároltak.

Mobiltelefon Chaplin idejében

Charlie Chaplin A cirkusz című némafilmje 1928-ban készült, jóval a mobiltelefonok megjelenése  előtt, mégis az egyik képkockán állítólag egy nő a telefonját tartja a füléhez. Bár a szkeptikusok azt mondják, hogy ez akár egy hallókészülék is lehet, hiszen nem vehető ki egyértelműen a mobil formája, a magyarázat nem tűnik reálisnak, hiszen a nő közelében nem áll senki, akihez beszélhetne, miközben a szája egyértelműen mozog.

Űrhajós 1500-ban

A Madridtól 200 kilométerre található Salamanca egyik katedrálisát az 1500-as években kezdték építeni, amikor még nemhogy űrhajózásról nem volt szó, de magáról az űrről sem volt túl sok fogalma az embereknek. Mégis a katedrális bejáratát körülölelő faragványon egyértelműen egy űrhajóst lehet felfedezni. Az időutazásban hívők tábora azonnal újabb bizonyítékot vélt felfedezni, hogy az egykori mester valóban látott egy űrhajóst, és ennek állított emléket, ám a szkeptikusok állítják: hagyomány a kőfaragók között, hogyha egy másik szakember művéhez hozzányúlnak, akkor valami pluszt is tesznek hozzá. Állítólag a katedrálison 1993-ban végeztek változtatásokat, és azt mondják, talán ekkor kerülhetett ide az űrhajós dombormű.

A XIX. századból 1950-be

1950-ben, egy meleg júniusi napon a Times Square-en ömlő tömegben egyszer csak feltűnt egy ódon ruhát viselő, láthatóan rémült és zavarodott férfi. Ijedtében aztán egy autó elé futott, és halálra gázolták. A ruházatában egy névjegykártyát találtak Rudolph Fentz néven, illetve olyan bankjegyeket, amelyek réges-rég nem voltak forgalomban. A név és a cím alapján aztán rábukkantak egy hölgyre, ifjabb Rudolph Fentz özvegyére, aki elmesélte, hogy 1876-ban az apósa — az idősebb Fentz — nyom nélkül eltűnt. A nyomozók nem akarták elhinni, hogy a New Yorkban, az ötvenes években megjelenő férfi ugyanaz, mint aki közel 80 évvel korábban köddé vált, ám a korabeli iratokban szereplő személyleírás alapján a férfi valóban kísértetiesen hasonlított az idősebb Rudolph Fentzre.

Fotó: shutterstock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete