Ezotéria

Bizonyíték lehet az időutazásra: furcsa készüléket találtak egy 1937-ben élt indián kezében

Ki ne ábrándozott volna arról, hogy megnézné élőben a régmúlt különleges eseményeit, vagy egy pillantást vetne arra, mi vár rá a jövőben? Lehet, hogy ez hamarosan már nem csak fikció...

Megosztja a tudományt is

Az időutazás minden korban megmozgatta az emberek fantáziáját. Ezért is olyan sikeresek ma az ilyen témájú filmek és sorozatok, mint amilyen a 12 majom, a Terminátor vagy a Vissza a jövőbe részei. H. G. Wells már a 20. század elején elképzelte, milyen lesz a világ 2000-ben, és ő írta a többször megfilmesített Világok harca és Az időgép című novellákat is. Így került be az időutazás a köztudatba, és a tudósok, filozófusok is foglalkozni kezdtek vele. Megszülettek a legfontosabb elméletek, mint amilyen például az időparadoxon. Eszerint ha visszamegyünk a múltba, és bármit változtatunk rajta, akkor azt kockáztatjuk, hogy meg sem születünk, ennél fogva nincs, aki visszamenjen. A tudósok azt állítják, például ezért sem lehetséges az időutazás.

Más tudósok úgy vélik, visszamehetünk ugyan, de nem tudunk változtatni az eseményeken. Egy harmadik teória szerint, amit többek között a világhírű Stephen Hawking állított fel, időutazás csak a jövő irányába lehetséges.

Indián férfi 1937-ben mobiltelefonnal

Az újsághírekben is egyre többször bukkannak fel hírek olyan emberekről, akik azt állítják, a jövőből jöttek, és tudják, mi történik majd az emberiséggel az elkövetkező évtizedekben. Talán hagytak is olyan nyomokat, amelyekből arra következtethetünk, hogy időutazáson vettek részt. Vannak borzongató történetek, némelyekre a tudomány megtalálja a választ, mások esetében egyelőre nincs megnyugtató megfejtés. Időnként félrevezető tárgyakat, mozdulatokat fedezhetünk fel régi festményeken, fotókon, filmeken.

Egy 1937-ben készült festményen látható indián férfi mintha mobiltelefont tartana a kezében. Ugyanez a helyzet Chaplin A cirkusz című, 1928-as filmjében is. A 40-es években egy kanadai hídavatáson a korabeli ruhás emberek között feltűnik egy figura, akinek napszemüvege és pólója mintha egy mai képről került volna a fotóra. Vajon időutazó ez a férfi, akinek még a fényképezőgépe is inkább 20. századi?

Időnként furcsa el- és feltűnések borzolják a kedélyeket. 1950-ben egy régi öltözetű, zavart férfi jelent meg New York egyik forgalmas utcáján. Nem értette, mi történik körülötte, rohanni kezdett, és egy autó elütötte. Sajnos életét vesztette, ám a zsebében megtalálták az iratait.

Rudolph Fentznek hívták. Hosszas kutatással kiderítették, hogy volt ilyen nevű férfi, aki 1870-ben megmagyarázhatatlanul eltűnt. Valahogy „átcsúszhatott” a következő századba.

Ügynökök 2365-ből

Az összeesküvés-elméletek kedvelői szerint az időutazást is kormányok és titkosszolgálatok irányítják, és kifejezetten időügynököket alkalmaznak, akik felderítik, hogyan is áll a világ a jövőben. Egyikük 2365-ből jelentett, ahol az emberiség állítólag már nem, egy bizonyos civilizáció azonban még létezik. Találkozott egy ember utáni fajjal, amely nagyon hasonlított azokhoz a lényekhez, akik az ufóábrázolásokban láthatók. Szerinte génmódosításokkal mindenképpen alkalmazkodnia kell az emberiségnek a klímaváltozás és a civilizáció fejlődése következtében kialakult körülményekhez.

Lehet mosolyogni a furcsa elképzeléseken, de ilyenkor gondoljunk arra is, vajon mit szólt volna a „szekérstoppal” Debrecenbe tartó Petőfi, ha egy különös öltözetű idegen arról mesél neki egy fogadóban, hogy egyszer majd négy gumikeréken guruló fémdobozban teheti meg az utat alig néhány óra alatt, de még az égen szálló fémmadárral is utazhat! A világ hallatlan gyorsasággal fejlődik. Még csak tizenöt éve, hogy Steve Jobs bemutatta a világnak az első okostelefont. Ki tudja, mit hoz a jövő?

Csillagközi idegenek

A jövőből jött emberek egyre többször jelentkeznek a közösségi médiában, és elég bajlóslatú képet tárnak elénk. Egyikük kijelentette, a 2023-as évet nem ússzuk meg döbbenetes események nélkül. Január elsején például utasszállító repülőgép tűnik majd el a Bermuda-háromszögben. Február 6-án néhány fiatal átjárót fedez majd fel egy másik galaxisba. Május 15-én pedig cunami tarolja le San Franciscót. Van, aki azt állítja, az Egyesült Államok majdani elnöke lemond, és a kissé távolabbi jövőben egy robot fogja helyettesíteni.

Egy 2671-ből érkező Eno Alaric nevű férfi azt állítja, hogy már idén karácsonykor elkezdenek beszivárogni közénk a csillagközi idegenek, jövő februárban pedig féregjáratokat fedeznek fel, melyeken keresztül akadálytalanul közlekedhetünk múlt és jövő között. Némi reményre ad okot, hogy egy másik időutazó szerint 2023-ra eljön a teljes megtisztulás. A közeli dátumokban az a jó, hogy hamarosan ellenőrizhetjük, beteljesednek-e a jóslatok…

Fotó: Adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete