Ezotéria

Ezotéria – Különlegesen született gyerekek: szokatlan karmára utalnak a baba átlagtól eltérő testi jegyei

Az ezotéria úgy tartja, hogy aki nem átlagos körülmények között, vagy speciális adottságokkal jött a világra, annak a későbbi élete sem lesz szokványos. Vajon tényleg benne van a sorsunk a születésünk körülményeiben?

Évszázadokkal ezelőtt sokan tartottak a szokatlan körülmények között világra érkező gyerekektől. Voltak, akik úgy gondolták, boszorkányos képességekkel bírnak, belelátnak mások gondolataiba. Sok helyütt például az ősmagyar törzsekben belőlük lettek a sámánok, táltosok. Mások szerint pedig ezeknek a babáknak némi odafigyeléssel az átlagnál szerencsésebben alakulhat az életük.

Aki burokban érkezik

A hiedelem szerint, aki burokban született, az egész életében szerencsés lesz. Régen azt is hitték az így világra jöttekről, hogy az illető meglátja a földbe elásott pénzt vagy kincset, és háborúban nem fogja őt a golyó. A burok darabkájából sokszor amulettet készítettek, mert a néphit szerint az így született tulajdonosát egész életében égi oltalommal ruházta fel, és biztosította, hogy semmi rossz ne történhessen vele. Sokszor papírra vagy ruhára téve szárították meg, és szerencsehozó családi örökségként adták tovább a későbbi generációknak. Sőt, olyan is akadt, aki talizmánként jó pénzért eladta.

A magzatburoknak azért tulajdonítottak védő hatást, mert az anyaméhben védi a magzatot. Akinél pedig ez születés után is megmarad, az egész életében számíthat a védelmére. Minden képessége meglesz ahhoz, hogy teljesítse az életfeladatát, és anyagi és spirituális értelemben is bőségben éljen.

Burokban születni ugyanakkor orvosi értelemben veszélyes. Így, aki az évszázadokkal ezelőtti körülmények között is egészségesen került ki ebből a kalandos folyamatból, már a világra jövetelénél is szerencsés volt. Ebből következtettek arra, hogy az illető egész életében mázlista lesz.

Az elvesztett ikertestvér

Amikor egy várandósság ikerterhességként indul, de az egyik embrió felszívódik, az ezoterikus tanok szerint azt jelenti, hogy az életben maradt baba a testvére erejét is magában hordozza. Épp ezért dupla olyan erős és tehetséges lesz. Az életüket méhen belüli veszteséggel kezdő gyerekekre sokszor jellemző az is, hogy az átlagnál jobban ragaszkodnak egy plüssállathoz, helyettesítve az elveszített kötődést. Az ezotéria szakértői szerint az is sokszor megtörténik, hogy párválasztásnál „a másik felüket” keresik: ha hasonló hiányérzettel küzdő párt vonzanak be, sokszor a megszokottnál szorosabb lesz a kapcsolatuk.

Sylvester Stallonéról egy orvosi vizsgálat során derült ki, hogy elhalt ikertestvére maradványait hordozza a testében. A karrierje pedig arról árulkodik: mintha valóban dupla erőt és tehetséget örökölt volna.

Eltérő testi jegyek

A különleges karmára sokszor a baba átlagtól eltérő testi jegyei is utalnak – az egyéntől függ, hogy a speciális adottságát jóra vagy rosszra használja. A hat ujjal, lábujjal születő gyerekekből a régi korokban gyakran vált sámán. Ady Endre, aki szintén hat ujjal született, ennek nyomán gondolta magáról, hogy ő újkori táltos, aki különleges küldetéssel jött a világra. Művészetével be is teljesítette ezt az életfeladatot.

Egy Joszif nevű grúz fiatalembert a múlt század legelején nem soroztak be katonának, mert két lábujja össze volt nőve. A Kaukázusban sokan tartottak ettől a testi jegytől. Ebben az esetben meg is volt az okuk rá: Joszif Visszarionovics Dzsugasvili ugyanis később Sztálin néven, kegyetlen diktátorként vonult be a történelembe.

Persze az átlagtól eltérő testi jegyekkel rendelkezőknek nem szükségszerűen drámai az élete. Rengeteg jóravaló, nyugodtan, kiegyensúlyozottan élő átlagember is van közöttük. Ez az elégedett, nyugodt élet éppen arra utal, hogy ők karmikus értelemben pontosan a helyükön vannak.

Csendes babák

Vannak babák, akik nem sírnak fel rögtön a születésük után: prüszkölnek, nyöszörögnek, vagy más okból nem adnak ki hangot, csak később „szólalnak meg”. Az ezotéria szerint őket később, már gyermekkortól kezdve nem árt kicsit jobban támogatni, segíteni abban, hogy megfelelően képviseljék saját érdekeiket. Így tudnak majd képességeik, tudásuk révén érvényesülni.

Julia Roberts csak nagyon ritkán nyilatkozik a magánéletéről. Egy tévéinterjúban azonban elmesélte, hogy ikergyermekei egyike azonnal hangosan felsírt a születése után, a másik baba azonban meg sem szólalt, bár az egészségével nem volt semmi gond.
A gyerekek személyisége ma is eltérő: a hangos ösztönösen jobban boldogul, míg a kissé hallgatagabb gyerek több támogatást igényel.

Julius Caesarról is feljegyezték, hogy születésekor nem sírt fel azonnal – erős egyéniségű édesanyjától azonban sok bátorítást kapott gyerekként, így később már nem volt gondja azzal, hogy az érdekeit érvényesítse.

Könnyű szülés: tiszta karma

A spirituális tanok szerint az átlagos, könnyű születés arra utalhat, hogy az illető nem hozott magával előző életei­ből olyan karmát, amely a mostani életét szokatlanul sikeressé vagy nehézzé tenné.

Szöveg: Izing Klára

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete