Ezotéria Sztárok

Sorsdöntő kérdések előtt táltosszobrával beszélget Pataky Attila – Fotó

Az Edda frontemberének teljes hitvallása megjelenik Buda környéki otthonában. A kert igazi energiabomba, amelynek szépségéért felesége felel.

Pataky Attila és Orsolya három éve költözött letisztult vonalú, modern otthonukba. Bár készen vásárolták a házat, mégis azt mondják, szinte 100 százalékban megvalósult itt az, ami fontos számukra.

„A Miskolci Vasgyárnál egy 24 négyzetméteres kertünk volt, amelyet kétméteres téglafal és drótkerítés vett körül. Akkor megfogadtam, hogy olyan helyen szeretnék élni, ahol óriási üvegfelületen nézhetek ki. A végtelen látóhatár nekem az életfilozófiámat testesíti meg; hogy az élet és a lehetősé­geink is végtelenek, a létezés pedig örök.”

Ez a csodás környezet gyakran megihleti, a baráti összejövete­leken pedig hamar elő­kerül a gitár.

Attila 55 éves koráig futott, majd az úszás lépett a helyébe. A fűtött medencét szinte egész évben használja, napi rendszerességgel.

Feleségét, Orsit az Edda frontembere gyakran hívja úgy, „én virágasszonyom”. Nagy szeretettel gondozza ugyanis édesanyjával karöltve a kinti és benti növénysereget.

Mielőtt koncertre indul, az énekes mindig felnéz az arany-, platina- és gyémántlemezekkel teli falra. A házban a letisztult formák és a természetközeli színek uralkodnak. Fontos volt a praktikum is. Házigazdáink úgy fogalmaznak, egyfajta szimbiózisban élnek az épülettel, ahol a női kéz nyoma mindenhol ott van.

A Tudós és a Táltos szobra Gácsi Barna szobrászművész alkotásai. A kettő együtt megtestesíti az égi és földi tudást. Attila gyakran teszi fel az őt foglalkoztató kérdéseket itt, és 1-2 héten belül mindig megkapja a választ.

A kertből látni a Zsámbéki-medence minden szépségét. Egy nagymarosi táltossal készítette el saját táltosdobját, amellyel hatni tud a víz energiájára és kapcsolatot teremt a szellemvilággal is.

A különleges karos-széken egy ló és egy sólyom látható, amely szintén az égi és a földi létet szimbolizálja.

Minden dalát saját élmények ihletik, akár saját kertjében ülve is.

Képek: Olajos Piroska

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete