Ezotéria

Csillagjegyek menüje: a Skorpió tisztítson, a Bak vigyázzon az erőssel – 2. rész

Ha tudjuk, hogy mely ételek tesznek nekünk jót, és melyeket érdemes elkerülni, nemcsak a diétázástól szabadulunk meg egy életre, de az egészségünkért is sokat tehetünk.

Mérleg (IX. 24. – X. 23.)

Csak olyan ételt hajlandó megenni, ami szép is, ugyanis az élet minden területén a harmóniára törekszik, így a terített asztalnál is. Nem kedveli a gyorséttermi kosztot, neki az evés alkalom. Általában a desszertekre nagy hangsúlyt fektet. Szereti a finoman elkészített salátákat. Odafigyel a vonalaira, ezért a kalóriadús ételeket kerüli.
Egészség-tipp: A tésztákat kerüljék, mert nyomot hagy az alakjukon.

Skorpió (X. 24. – XI. 22.)

Egészen különleges ételeket és fűszereket is beengednek a konyhájukba, szeretnek mindent, ami különleges, ami nem hétköznapi. Ám éppen ezért gyakran előfordulhat, hogy az ismeretlen ételekre nem jól reagál a gyomruk. Ha tehetik, időnként iktassanak be egy-egy tisztítókúrát, jót tesz az emésztőrendszerüknek és a bőrük állapotának is.
Egészség-tipp: Ízületei egészségéért fűszerezzen kurkumával!

Nyilas (XI. 23. – XII. 21.)

Mivel imád utazni és új világokat felfedezni, ugyanilyen kalandor az étkezés területén is. Szeret új ízeket, távoli tájak zamatait megízlelni. Biztosan találunk a konyhájában egzotikus fűszereket, és olyan szakácskönyveket, amelyeket utazásai során hozott haza. Előfordul, hogy savproblémáik vannak.
Egészség-tipp: Emésztését segítheti egy pohár
citromos vízzel.

Bak (XII. 22. – I. 20.)

Rendkívül határozottak az étkezés tekintetében is, nem érik be a félmegoldásokkal. Megvan a kedvenc zöldségese és hentese, és ragaszkodik a legjobb minőséghez. Általában a hagyományos ízekre esküszik, nem szívesen cseréli
a járt utat a járatlanért. Nem kedveli az erős fűszerezést.
Egészség-tipp: Vigyázzanak az erős ízekkel, nem tesz jót a gyomruknak!

Vízöntő (I. 21. – II. 19.)

Számukra az étkezés remek alkalom arra, hogy együtt legyenek a szeretteikkel, jókedvűen beszélgessenek, és közben csipegessenek. Általában nem nagy étvágyúak, ám nem figyelnek oda az étkezésre, és miközben beszélgetnek, könnyen sok ételt tüntethetnek el. A konyhában nagyon kreatívak, szeretnek kísérletezni.
Egészség-tipp: A zöldségek, gyümölcsök széppé varázsolják.

Halak (II. 20. – III. 20.)

Nevükhöz mérten nagyon szeretik a halakat, a tenger gyümölcseit. Nem kedveli, ha utólag felmelegített ételek kerülnek az asztalra, esküszik a friss csemegékre. Egyáltalán nem bírja a fűszeres, erős ízeket, sózni is csak óvatosan szokott.
Egészség-tipp: Hízásra hajlamosak, vigyázzanak az édességekkel!

Fotó: pexels