Ezotéria

Csillagjegyek menüje: gyakran nassol a Bika, teliholdnál vigyázzon a Rák – 1. rész

Ha tudjuk, hogy mely ételek tesznek nekünk jót, és melyeket érdemes elkerülni, nemcsak a diétázástól szabadulunk meg egy életre, de az egészségünkért is sokat tehetünk.

Kos (III. 21. – IV. 20.)

Mivel a Kosnak nem erőssége a türelem, ezért nem nekik találták ki a hosszasan elkészíthető ételeket. Ilyet csak akkor választ, ha valaki elkészíti neki. És mivel állandóan siet, hajlamos a lehető leggyorsabb, ám általában hizlaló ételeket választani. Egy péksütemény, egy hamburger, mindezt gyorsan eltüntetve, és már kész is a gyomorfájás. Viszont a zöldségeket imádja, ezért érdemes ezzel színesíteni a táplálkozását.
Egészség-tipp: Legyen az étkezés alkalom, így elkerülheti a habzsolást.

Bika (IV. 21. – V. 20.)

Imád jókat enni, inni, így leginkább az veszélyezteti, hogy túlságosan leterheli a gyomrát. Általában minőségi hozzávalókat választ, de azért a jóból is megárthat a sok. Gyakran szokott nassolni, és ez nyomot hagyhat az alakján. A marhahús nagy kedvence, ezt érdemes változatosan fogyasztania, lehetőleg zöldkörettel.
Egészség-tipp: Sós, zsíros nasik helyett válasszon szeletelt almát vagy répát.

Ikrek (V. 21. – VI. 21.)

Az Ikrek kettőssége az étkezésében is megmutatkozik. Valamikor habzsol, máskor nagyon is odafigyel az alakjára. Nem bírja az egyoldalú táplálkozást, változatosnak kell lennie
a menüjének. Az aszalt gyümölcsöket különösen kedveli.
Egészség-tipp: A hideg ételekkel és italokkal kell vigyáznia, mert a torka nagyon érzékeny.

Rák (VI. 22. – VII. 22.)

Imád főzni, és nem is tud ellenállni a finomságoknak. Különösen a jó házi sütemény ejti rabul, ami aztán nyomot is hagy csípőtájékon. Étkezésére – és a felszedett kilókra – komoly hatást gyakorol a hold járása, hiszen ez a Rák jegyűek bolygója. Érdemes növő és teliholdnál kevesebbet enni.
Egészség-tipp: A teljes kiőrlésű pékárut neki találták ki.

Oroszlán (VII. 23. – VIII. 23.)

Mindent ezer fokon csinálnak, és ahhoz, hogy elég energiájuk legyen, fontos, hogy megfelelően étkezzenek. Szeretik a különlegességeket, gyakran igazi ínyencek. Utazásaik során biztosan örömüket lelik, ha megkóstolhatják a helyi specialitásokat. Mivel szeretik a vörös húsokat, figyeljenek oda, hogy szárnyasok és halak is kerüljenek a tányérjukra.
Egészség-tipp: Tűz jegyűként ügyeljenek a megfelelő folyadékbevitelre.

Szűz (VIII. 24. – IX. 23.)

Nagyon odafigyel a megfelelő étkezésre, pontosan tudja, hogy mi az, ami egészségtelen, és mi tesz jót neki. A gyümölcs és a zöldség legyen a mindennapi étkezése része, és kerülje a zsíros falatokat, mert könnyen eltelik, és gondolkodni sem tud majd.
Egészség-tipp: Jó hatással van az emésztésére, ha ételeit fahéjjal vagy babérlevéllel ízesíti.

Fotó: pexels