Mexikói tésztatorta
HOZZÁVALÓK:
• 30 dkg rövid csőtészta
• 40 dkg mexikói zöldségkeverék (fagyasztott)
• 1 fej vöröshagyma
• 20 dkg csípős szárazkolbász
• 5 dkg vaj
• 2 evőkanál liszt
• 1,5 dl tej
• 2 db tojás
• só, bors, olaj
Elkészítés:
1. A hagymát szeleteljük, egy kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fagyasztott zöldségeket, és kis lángon addig kevergetjük, amíg a zöldségek kiolvadnak.
2. Ekkor beletesszük az apróra vágott kolbászt, és a keveréket 4-5 percig pároljuk.
3. A vajból, lisztből és vízből besamelmártást készítünk. Sózzuk, borsozzuk, és amikor kihűlt, elkeverjük benne a 2 egész tojást.
4. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, elkeverjük a zöldségekkel és a besamellel. Az egészet kerek jénai tálba szedjük, majd 200-220 fokos sütőben 30 perc alatt összesütjük. Amikor enyhén kihűlt, kifordítjuk a formából.
Fotó: Vrábel Kriszta