Konyha

Hidegen és melegen is ajánljuk: Juhtúrós-zöldborsós lepény – Recept

Ha marad, akár hidegen is fogyasztható, például másnap reggelire ez a lepény, de őszintén csodálkoznánk, ha maradna belőle akár egy szelet is.

Juhtúrós-zöldborsós lepény

Hozzávalók:
• 25 dkg liszt
• 12,5 dkg vaj
• 1 dl natúr joghurt
• csipet só
a töltelékbe:
• 20 dkg zsenge zöldborsó (pucolt mennyiség)
• 10 dkg szeletelt bacon
• 12 dkg juhtúró
• 1 dl tejszín
• 2 egész tojás
• 3-4 szál újhagyma
• só, frissen őrölt bors

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket.
2. A zöldborsót lobogó, sós vízben pár perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, teljesen lecsepegtetjük. A szalonnát apróra vágjuk, és serpenyőben megpirítjuk.
3. A juhtúrót elkeverjük a tejszínnel és a tojásokkal. Hozzákeverjük a borsót, a szalonnát és az aprított újhagymát. Megsózzuk és megborsozzuk.
4. A sütőt 220 Celsius-fokra előmelegítjük. A kinyújtott tésztát 24 cm-es piteformába simítjuk, villával megszurkáljuk az alját, ráöntjük az elkészült tölteléket, és 30 perc alatt készre sütjük.

Fotó: Vrábel Kriszta