Krémsajtos sült brokkolikrémleves sajtos pirítóssal
Hozzávalók 4 adaghoz:
• 50 dkg brokkoli
• 10 dkg tejszínes krémsajt
• 1 l zöldséglé
• 15 dkg füstölt sajt
• só, frissen őrölt bors
• 1 gerezd fokhagyma
• egy kis fej vöröshagyma
• olívaolaj
• 4 db csomagolt, félkészre sütött zsemle vagy mini bagett
1. Egy nagy serpenyőben, 2 evőkanál olívaolajon készre dinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kis rózsákra szedett brokkolit, majd rázogatva lepirítjuk.
2. Átszedjük az egészet egy levesesfazékba, felöntjük a zöldséglével, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Lefedve puhára főzzük a brokkolit, majd a leveshez adjuk a krémsajtot, és az egészet kissé darabosra turmixoljuk. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.
3. A levesbetéthez a zsemléket kettévágjuk, és megszórjuk reszelt sajttal. A maradék sajtot félretesszük a tálaláshoz. Visszahelyezzük a zsemlék tetejét, és tálalás előtt 8-10 perc alatt készre sütjük őket. A levest a maradék reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta