Áfonyás-krémsajtos-citromos gofri
Hozzávalók 8 nagyobb darabhoz:
• 40 dkg liszt
• 1 evőkanál porcukor
• 3 db nagyobb tojás
• fél dl olaj
• kb. 4 dl tej
• egy csipet só
• 2 teáskanál sütőpor
• 1 db kezeletlen héjú citrom
• 1 dl áfonyalekvár
• 15 dkg friss áfonya (elhagyható)
• 15 dkg tejszínes krémsajt
• 2-3 evőkanál porcukor
• 1 dl görög joghurt
• 1 evőkanál napraforgóolaj a sütéshez
1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a porcukorral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk az olajat, az egész tojásokat és a citrom reszelt héját.
2. Simára keverjük a tésztát, fokozatosan adagolva hozzá a tejet, majd 10 percig állni hagyjuk. Ha túl sűrű, adunk még hozzá egy kis tejet. Forró, olajjal kikent gofrisütőben készre sütjük.
3. A krémsajtot simára keverjük a joghurttal, 2-3 evőkanál porcukorral és kb. negyed citrom levével. A gofrikat tálalás előtt megkenjük a lekvárral és a krémsajttal, megszórjuk kevés darabolt áfonyával és porcukorral.
Fotó: Vrábel Kriszta