Konyha

Sósan is tökéletes: Sajtos-zöldséges gofri – Recept

Kívül jól átsült, belül puha: ennek a finomságnak szinte senki nem tud ellenállni. Még azok sem, akik nem édesszájúak, hiszen sós változat is létezik belőle.

Sajtos-zöldséges gofri

Hozzávalók 8 nagyobb darabhoz:
• 35 dkg liszt
• 10 dkg cukkini
• 10 dkg sárgarépa
• 5 dkg reszelt sajt
• 3 db nagyobb tojás
• fél dl olaj
• kb. 4 dl tej
• 1 teáskanál só
• 2 teáskanál sütőpor
• frissen őrölt bors
A csilis cheddar szószhoz:
• 4 dkg vaj
• 4 dkg liszt
• 2,5 dl tej
• 10 dkg cheddar sajt
• só
• 1 teáskanál csilipaszta
• egy kis csokor petrezselyem

1. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval. Hozzáadjuk a finomra reszelt zöldségeket, a reszelt sajtot, az egész tojásokat és az olajat. Kevés őrölt borssal ízesítjük.
2. A tejjel fokozatosan lazítva simára keverjük a tésztát. 10 percig pihentetjük, ha túl sűrű, egy kis tejjel hígítjuk. Forró, kiolajozott gofrisütőben adagonként készre sütjük.
3. A vajat megolvasztjuk, átfuttatjuk rajta a lisztet. Lassanként, kevergetve felöntjük a tejjel. Sűrűre főzzük, majd belereszeljük és megolvasztjuk a sajtot. Kevés tejjel tovább hígíthatjuk, ha túlságosan besűrűsödött volna. Sóval, csilivel, finomra aprított petrezselyemmel ízesítjük a szószt, és tálalás előtt a gofrira kenjük.