Gazdag frittata
Hozzávalók 4 adaghoz:
• 8 db tojás
• 1 púpozott evőkanál liszt, és még egy kicsi a forma kiszórásához
• 1 dl tej
• 5 dkg aszalt paradicsom
• 10 dkg koktélparadicsom
• 2 szelet kenyér
• 5 dkg olívabogyó
• 1 evőkanál kapribogyó
• 1 kis csokor bazsalikom
• 2 gerezd fokhagyma
• só, frissen őrölt bors
• 2 evőkanál olívaolaj
1. A kockákra vágott kenyeret serpenyőben kb. 2 evőkanál olívaolajon 2 gerezd zúzott fokhagymával együtt ropogósra sütjük. Átszedjük egy kiolajozott, liszttel megszórt, sütőben is használható tálba.
2. Hozzáadjuk a csíkokra vágott aszalt paradicsomot, a feldarabolt koktélparadicsomot, az olíva- és a kapribogyót.
3. A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, hozzákeverjük az enyhén felvert tojásokat. Megsózzuk, megborsozzuk, és ráöntjük a kerámiatálban előkészített hozzávalókra.
4. 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Fotó: Vrábel Kriszta