Konyha

Recept: Aszalt paradicsomos-mozzarellás frittata

Az olasz konyha nem véletlenül őrzi biztos helyét a kedvencek listáján. Hozzuk haza a nyaralás zamatát!

Hozzávalók:
• 2 szelet kenyér
• 2 gerezd fokhagyma
• 15 dkg aszalt paradicsom
• 15 dkg koktélparadicsom
• 12,5 dkg mozzarella (1 zacskó)
• 1 kis csokor bazsalikom
• 6 db tojás
• só, frissen őrölt bors
• 2 evőkanál olívaolaj

1. A felkockázott kenyeret serpenyőben, olívaolajon ropogósra sütjük. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, a csíkozott aszalt paradicsomot, a darabolt koktélparadicsomot, és megsózzuk, megborsozzuk.
2. Rátépkedjük a lecsöpögtetett mozzarella sajtot, és beletesszük a felaprított bazsalikomot is.
3. A tojásokat enyhén felverjük, sózzuk, borsozzuk, és egyenletesen a serpenyőben lévő keverékre öntjük. Takaréklángon, lefedve, kb. 15-20 percig sütjük, amíg a frittata közepe is szilárdra sül.

Fotó: Vrábel Kriszta