Konyha Lélek

Vágykeltő ételek: 4 ősi recept, ami újra feléleszti a nemiséget

A vágyébresztés titkos receptjeit már ősidők óta kutatjuk, finomítjuk, hogy ezzel növeljük a szexuális vágyat, fokozzuk az élvezetet.

Casanova kedvence

1-1 evőkanálnyi szardellapasztát, spanyol paprikát, snidlinget keverjünk össze, majd adjunk hozzá egy citrom kifacsart levét és egy csésze kaviárt. Forró pirítóssal fogyasszuk.

Zellerkrémleves

A zeller vágyfokozó hatását már az ókori görögök is ismerték, ám igazán népszerűvé csak a 17. században vált, amikor a francia király szeretője rendszeresen zellert tálaltatott fel az uralkodónak, hogy azzal erősítse nemi vágyát és férfiúi teljesítőképességét. Ebben a levesben nem csupán a zeller, de a petrezselyem és a cayenne bors is igen hatásos szer.

Hozzávalók két személyre:
1 fej vöröshagyma
2 dkg vaj
25 dkg zeller
15 dkg burgonya
5 dl zöldségleves vagy alaplé
só, cayenne bors
1 dl tejszín
1 ek. apróra vágott petrezselyem

A vajon pároljuk meg az apróra vágott hagymát, a megtisztított kockára vágott zellert, burgonyát hozzáadjuk, és megsózzuk, megborsozzuk, majd a levest hozzáöntjük, és puhára főzzük a zöldségeket. Ezután az egészet turmixoljuk össze, majd tegyük bele a tejszínt, és forraljuk újra. Tálaláskor még szórjuk meg petrezselyemmel, így nem csak gusztusosabb, de hatásosabb is lesz az étel.

Lazacos, bazsalikomos penne főtt tojással

Ebben a főételben halmozzuk az élvezeteket. A lazac, a bazsalikom, a tojás, a babérlevél és a cayenne bors is mind vágyfokozó, ám az elkészült étel íze talán még a gyógyerejét is felülmúlja.

Hozzávalók
két személyre:
25 dkg penne
20 dkg lazac
só, bazsalikom,
2 db főtt tojás
2 evőkanál tejföl
1 csipet só
1 evőkanál liszt
babérlevél
1 csipet cayenne bors

A lazacot apró kockára vágjuk. A pennét sós vízben megfőzzük. Míg a tészta fő, felforrósítunk egy kis vizet, teszünk bele babérlevelet, egy kevés sót, és ebben pároljuk néhány percig a lazacot, majd kivesszük a léből. A lébe teszünk liszttel összekevert tejfölt, friss bazsalikomot, és ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, végül beletesszük a szószba a lazacdarabokat és a feldarabolt főtt tojásokat. A szószt óvatosan összekeverjük a pennével, friss petrezselyemmel, bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Gesztenyés bomba

A gesztenyés, gyömbéres bombával óvatosan bánjunk, mert rendkívül laktató és hatékony vágyfokozó.

Hozzávalók két személyre:
1 csomag gesztenyemassza
1 kis darab gyömbér
1 tojás sárgája
2 evőkanál méz
néhány csepp citromlé
2 cl Cointreau likőr

A gesztenyepürét tojássárgájával, gyömbérrel, mézzel, pár csepp citromlével és Cointreau likőrrel keverjük össze, majd az így kapott krémet tejszínhabbal, esetleg néhány szem cseresznyével díszítve kanalazzuk.

fotó: pexels