Címlapsztori Sztárok

Szeretők a királyi ágyakban: elnéző feleségek, botrányok és romantikus kiruccanások – A koronás fők is elcsábulnak néha

Januárban lépett trónra X. Frigyes dán király, akiről nem sokkal előtte olyan fotók jelentek meg, melyeken Madridban romantikázik egy nővel, aki nem a felesége. A liezont ugyan a nő tagadta, de nem ő lenne az első, akiről aztán kiderül, hogy hallgatás ide vagy oda, a királyi ágyat melegítette.

Svédország: Az uralkodó nem cáfolta

Az 1976 óta házasságban élő, háromgyermekes XVI. Károly Gusztáv svéd királyról 2010-ben jelent meg egy botránykönyv, Károly Gusztáv, a kelletlen uralkodó címmel. Ebben azt írták, hogy az uralkodónak 14 éven át viszonya volt az Army of Lovers popzenekar volt énekesnőjével, Camilla Henemarkkal.

Camilla Henemark

A hölgy részletesen ecsetelte, hol és mikor találkoztak, és beszámolt arról is, hogy bizony édeshármasokban is részt vettek együtt. Károly Gusztáv ugyan hivatalosan nem ismerte el a viszonyt, de nem is tagadta, azt mondta, régen történt.

Egyesült Királyság: Kamilla többre vitte, mint a dédanyja

A huszadik században két híres szerető is bekerült a brit történelemkönyvekbe. Az egyik Alice Keppel, aki 1898–1910 között VII. Edward brit király szeretője volt. A viszonyról mindenki tudott, a király felesége, Alexandra is. Olyannyira elfogadott volt ez a kapcsolat, hogy a királyné 1910 májusában a haldokló uralkodóhoz hívta Alice-t, búcsúzzon el Edwardtól.

VII. Edward és elnéző felesége, Alexandra

A másik híres szerető Alice dédunokája, Camilla Parker Bowles, aki többre vitte, mint a dédanyja. Végül is őt elvette a szeretője, Károly, és Anglia királynéjává tette.

Dánia: Romantikus kiruccanás

Spanyol bulvárlapok közölték le novemberben a képeket, ahogyan az akkor még trónörökös, ma már dán király Frigyes a negyvenes éveiben járó egykori színésznővel és celebműsorokban szereplő Genoveva Casanovával Madridban tölti az idejét egy titkos kiruccanáson, amely nem szerepelt a hivatalos útjai között, és előtte senki nem is tudott róla. A páros egy parkban andalgott, aztán elmentek vacsorázni és egy flamencoestre, majd éjjel egykor a nő lakásában tértek nyugovóra, ahonnan a herceg másnap reggel került elő. Előző délután ugyanott öltözött át az esti programokhoz.

Genoveva Casanova

Sem X. Frigyes, sem a felesége, Mária királyné nem kommentálta a dolgot, mindenesetre, amikor januárban trónra léptek, megcsókolták egymást az őket éltető tömeg előtt – jelezvén, akármi is történt, szent a béke közöttük.

Monaco: Lehet, hogy Albert herceg ötszörös apa?

Hivatalosan négy gyermeke van a monacói uralkodónak. Ikergyermekei, akik közül Jakab majd a trónt is örököli, és két huszonéves szerelemgyerek, két légiutas-kísérővel folytatott viszonyából. Ám elképzelhető, hogy Albert ötszörös apa, egy brazil modell ugyanis azt állítja: lányának a herceg az apja.

A szerelemgyerekek

A bírósági papírokban az áll, hogy 2004-től volt viszonya a herceggel, aki akkor még trónörökös volt. A lánya 2005. július 4-én születet – ebben az évben lépett trónra a herceg. Albert akkor már ismerte a feleségét, Charlène-t…

Belgium: Hercegnői rangra emelték

Az 1993-tól két évtizedig regnáló, ma 89 éves belga exkirály, II. Albert 1959-ben feleségül vette Paola Ruffo di Calabria olasz hercegnőt. A csodálatosan szép és művelt Paola a kor szupersztárja volt, nagyjából olyan, mint most a brit Katalin hercegné. Három gyermekük született, a jelenlegi uralkodó, Fülöp, Lóránt és Asztrid. Házasságuk azonban megrendült, és 1967-ben Albert viszonyt kezdett Sybille de Selys Longchamps grófnővel, aki egy évvel később lányt szült neki. A liezon 1984-ig tartott, mert Albert végül rendezte viszonyát a nejével.

Delphine Boël

A szerelemgyermekük, Delphine Boël ekkor tudta meg, ki az apja, s azóta követeli az igazát. 2020-ban a bíróság végül DNS-mintát kért a volt királytól, így kiderült, Delphine igazat mond. A  kétgyermekes anya ezután megkapta a Belgium hercegnője és a királyi fenség címet, de kötelezettségei nincsenek és állami apanázst sem kap.

Spanyolország: Pénzt és palotát kaptak a metresszek

A 2014-ben lemondott I. János Károly nem volt éppen a hűség mintaképe, két hosszú szerelmi viszonyát is tényként kezelik az Ibériai-félszigeten. Egy bizonyos Barbara Rey (micsoda véletlen, a rey spanyolul királyt jelent!) 1970-ben Miss Spanyolország lett, majd a Miss Worldön is képviselte hazáját, aztán a király szeretője lett, aki egyengette színésznői és műsorvezetői karrierjét. A nő hallgatásáért – és erre bizonyítékok is előkerültek – egy luxemburgi bankon keresztül offshore számlára utaltak Barbarának egymilliárd forintnyi pénzt az egymást követő kormányok.

Barbara Rey egymilliárd forintnyi pénzt kapott a hallgatásáért

2012-ben pedig A játszma vége című könyv írt először arról, hogy János Károlynak hosszú éven át viszonya volt egy nála harminc évvel fiatalabb német hercegnővel, Corinna Zu Sayn-Wittgensteinnel, akinek a volt uralkodó az évek során egy madridi luxusvillát és más javakat bocsátott ingyenesen a rendelkezésére. János Károly 1962-ben vette nőül Zsófia görög királylányt, és három gyermekük született.

Szöveg: Szabó Csaba

Fotó: Getty images, Profimedia, privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete