Címlapsztori Sztárok

Itthon sztár, Prágában háziasszony Hargitai Bea: „Amikor Csehországban vagyok, bevásárolok, mosok, vasalok”

Az egykori topmodell kétlaki életet él. Amikor televíziós műsorban szerepel, a budapesti leánylakásában tölt néhány napot, egyébiránt Csehország az otthona. Szeret ott lakni a férjével és a fiukkal, csak a helyi ételekkel nincs kibékülve.

A Mutasd a hangod! állandó szereplője immáron 15 éve Csehország fővárosában, Prágában él. „Az amerikai férjem révén költöztem ki. Davidet ideköti a munkája. Szeretünk itt lakni, a nyolc és fél éves fiunk számára is ez a legjobb választás. Az oktatás, az egészségügy és a közbiztonság is kiváló. Ráadásul a Budapest–Prága közti távolság sem jelentős, ha tévés forgatásra megyek, öt óra alatt hazaérek” – árulja el Bea, aki itthon sztárnak számít, Prágában viszont családanya és háziasszony.

„Ezzel a helyzettel nincs bajom. Amikor Csehországban vagyok, a legfontosabb számomra a családom. Bevásárolok, mosok, vasalok. Teszem a dolgomat, mint az átlagos anyukák. Én hozom-viszem Jasont az iskolába, a külön­óráira, és naponta főzök. Tulajdonképpen itt kényszerültem rá a főzésre, mert a cseh konyha nem valami jó. Ha finomat akarunk enni, nekem kell elkészítenem. De nem teherként élem meg a konyhában töltött időt, számomra inkább olyan, mint a meditáció. A főzés és a vezetés mindig kikapcsol.”

Davidhez 2014-ben ment feleségül

A csehek nem veszik a poénokat

Bea a férjével angolul beszélget, a fiával magyarul, de a pandémia alatt csehül is megtanult. „Online nyelviskolában sajátítottam el az alapokat. Most már nem tudnának eladni, a hivatalos ügyeket is el tudom intézni. Az igazság az, hogy cseh barátaink nincsenek, ezért sem voltam rákényszerülve, hogy korábban megtanuljam az itteni hivatalos nyelvet. A cseh emberek nem olyan barátkozósak, mint a magyarok, és a humort sem értik, picit kockák. Én szeretem és értem is a humort, ezért is jó Magyarországra hazamenni, mert ott sokkal jobban veszik a poénokat. A Mutasd a hangod! forgatásán is sokat nevettem. Nagyon jó volt a hangulat, bírtam az adok-kapok beszólásokat. A zenés műsor másik állandó szereplőjét, Papp Szabit 17 éves korom óta ismerem, kedvelem a laza stílusát. Rákóczi Ferivel eddig még nem dolgoztam, de a Balázzsal közös reggeli rádióműsorukat szívesen hallgatom, és nagyon tetszik. Nem csalódtam Feriben, sokat ugrattuk egymást.”

Villámcsapásként érte a szerelem

A negyvenedik évét betöltő híresség még mindig nagyon dekoratív. „Számomra fontos a külső és az egészségem megőrzése. Nagyon szeretek enni, de hétköznap visszafogom magam, és rendszeresen sportolok, így próbálom megtartani az alakomat. Persze tudom, hogy 40 évesen már nem leszek olyan, mint 20 évesen, nem is az a célom. Sosem titkoltam, hogy hiú vagyok, és szeretek jól kinézni. Szerintem egy nőnek fontos, hogy bármennyi idős, csinosnak lássa saját magát. A férjem sem bánja, ha mások megnéznek. Nem féltékenykedik, mert egészséges önbizalma van. Jó a házasságunk.”

Bea a híres parafenomén, Uri Geller műsorában ismerte meg Davidet 2008-ban. A szerelem villámcsapásként érte.

„Meghívtak ebbe a show-műsorba vendégnek, ahol David is jelen volt. A tévéműsor után bemutattak minket egymásnak, nekem pedig azonnal pillangók repdestek a hasamban…” – mesél a kapcsolatuk kezdetéről. A pár 2014-ben házasodott össze. A férj családja Amerikában él, így évente többször is átrepülik az óceánt, hogy találkozzanak a rokonokkal.

A férjével és a fiával gyakran utazik New Yorkba

„Nagyon szeretjük New Yorkot. Legutóbb novemberben jártunk ott. Az én szüleim pedig Szegeden laknak, őket is meglátogatjuk, amikor időnk engedi. Csehországban nincs családi segítségem, csak mi vagyunk, hárman egymásnak. Nincs olyan, hogy felhívom a nagyszülőket, hogy jöjjenek át Jasonre vigyázni. Az évek alatt ezt már megszoktuk, és úgy alakítjuk a dolgainkat, hogy segítség nélkül is boldoguljunk.”

A fia sportol és zongorázik

Bea azt mondja, a kisfia hétköznapjait igyekszik változatossá tenni. „Jason nagyon sokoldalú. Saját elhatározásából zongorázik, teniszezik és kick-boxol. Atléta alkat, sosem fárad el, nagyon energikus. Örülök annak, hogy sportol és zenél. Szerintem menő, ha egy társaságban leül majd a zongora mellé, és eljátszik egy szép balladát. Sajnos én nem tanultam hangszeren játszani.”

A médiaszemélyiség egyébiránt nem tervez évekre előre, inkább a jelent éli meg. „A mostban vagyok, az legyen jó, és akkor nincs gond! Boldog vagyok a családommal, az exhibicionizmusomat pedig kiélem a televíziós szereplésekkel Magyarországon. Sajnos manapság könnyen válnak el a párok, 15 közös évre pedig már azt szokták mondani, hú, de hosszú házasság! Örülök, hogy nekünk ennyi már megadatott együtt.”

Fotó: Tv2, privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete