Címlapsztori Sztárok

Harmadik házasságában találta meg az igazit Pataky Attila: „Nagy kincsek vagyunk egymás számára”

Az Edda Művek énekese 15 éve boldog a párja, Orsolya mellett. Könnyű örömet szerezniük egymásnak, mert szinte száz százalékig érzik a másikat.

Az otthon melege mindkettőjük számára nagyon fontos. Szeretnek kettesben lenni, de boldogan hívják meg magukhoz a családtagjaikat, barátaikat. A címlapfotózásunk kivételesen Pataky Attila budajenői házában zajlott, így bepillantást nyerhettünk egy sikeres rocksztár hétköznapjaiba. A falon arany-, platina- és gyémántlemezek, valamint a házaspár számára kedves képek láthatók. A nappalit a kandalló tüze teszi barátságossá, a konyhából áradó finom illat pedig arról árulkodik, hogy Orsolya kiváló háziasszony. Mint megtudom tőle, Attila egyik kedvence, húsleves fő a fazékban.

„Egy kis faluban nőttem fel, Veszprém mellett. Klasszikus családmodell volt előttem: már kislányként láttam, ahogy anyukám, nagymamám és a dédim főzött a konyhában. Nálunk egy egyszerű vasárnapi ebéd is négy fogásból állt, és legalább háromféle házi sütemény került az asztalra.”

Az énekes nagyon szereti a leveseket, kiváltképp, ha a felesége készíti. „A kapcsolatunk hajnalán Orsika azt mondta, ne menjünk étterembe vacsorázni, inkább készít nekem egy finom levest, és az húsz perc múlva ott gőzölgött a tányérban. Olyan mennyei volt, hogy azonnal levett a lábamról. Orsi a konyhában csodálatos, és akkor is, amikor felfelé megy a lépcsőn a hálószoba felé” – teszi hozzá huncut mosollyal Attila, és az olvasóink fantáziájára bízza, hogy mire céloz ezzel a mondatával.

Gyönyörű közös életük van

Az énekes a harmadik házasságában él. 15 éve pedig már Nyikovics Orsolya a társa. „Utálok egyedül lenni. Női princípium nélkül pedig félember vagyok – árulja el Attila. – Kegyes hozzám a Jóisten, mert csodálatos párom van. Nagy kincsek vagyunk egymás számára. Sok mindenben hasonlóan gondolkodunk, és megegyezik az érdeklődési körünk. Közös hobbi a motorozás, a síelés, egy jó mozi vagy színházi előadás és az utazások. Mi nem új tárgyakat veszünk ajándékba egymásnak, hanem élményeket adunk. Szeretjük megörökíteni a nyaralásainkat, és a fényképeket később visszanézzük, nosztalgiázunk azon, hogy milyen jó volt a közösen töltött idő. Orsika egyébiránt kiváló szűrője annak, hogy egyben maradjak.”

Orsi szerint a sztársors óriási lehetőséget rejt magában. „A felnagyított figyelemnek köszönhetően rengeteg szeretetenergia áramlik egy sztár felé. És ezért egyre fokozottabb az elvárás is. Ha egy csillagnak nincs belső magja, energiaforrása, hamar kiéghet. Attilában örök tűz ég. Tele belső, soha el nem fogyó értékekkel, igazi állócsillag. Tudja, hogy nemcsak kapni, de adni is kell, legfőképpen szeretetet. Hiszen az az egyetlen valóság. Közben emberből van, tehát a földön is kell maradjon, nem lehet mindig szárnyalni. A test-lélek-szellem aránya nagyon fontos, ebben próbálok én segíteni – árulja el Orsi, majd így folytatja. – Attila művészlelke az én nyugodt Mérleg jegyemhez jól kapcsolódik, kiegészítjük egymást. A stabilitást, a bizalmat nagyon jól tudjuk együtt működtetni. Gyönyörű közös életünk van, de mindennap teszünk is érte. Persze nekünk is voltak gondjaink, de a feladatmegoldó képességünk még inkább összekovácsolt minket. Együtt éltük meg Attila édesanyjának elvesztését, a párom rákbetegségét, hogy csak a legnehezebb lelki mélypontokat említsem. De szerencsére ez már a múlt. A jelen nagyon harmonikus.”

A sikerekben is osztoznak

Orsi rajongóból lett a rocksztár szerelme. A kapcsolatuk évek alatt mélyült el, és ma már el sem tudnák képzelni az életüket egymás nélkül.

„Nagy szerencsém van, mert én vagyok az első ember, aki hallhatja Attila verseit. Nekem olvassa fel először, és ha úgy adódik, hogy elakad a dalszövegben, esetleg kisegítem egy-egy gondolattal, így én is részese vagyok az ő munkájának” – meséli Orsi. A csinos feleség a legtöbb alkalommal elkíséri Attilát a koncertjei­re is. Orsi széles látókörű és sokoldalú, Attilának ez is imponál.

Ötven év a rockzene szolgálatában

„Én nem azért vagyok boldog, mert énekelhetek, hanem azért énekelek, mert sokat vagyok boldog” – mondja az Edda Művek frontembere, aki hosszú pályája során közel 250 dalt írt, ebből legalább hatvan sláger lett. Az ország legismertebb rockzenekara március 9-én a Budapest Sportarénában élőben is eljátssza azokat az örökzöld dalokat, mint A hűtlen, A kör, Gyere őrült!, Éjjel érkezem, Mi vagyunk a rock! és a többi nagyszerű slágert, amelyeken generációk nőttek fel.

„Talpraesett nő, egyedül is elboldogulna az életben – veszi át a szót az énekes. – De én jobban szeretem, hogy mindig velem van, mert így részese a sikeremnek, együtt éljük át az eddás éle­tünket.”

Attilának fontos az érintés

A Szent Bálint-napot is együtt töltötték. „Nálunk szinte mindennap Valentin-nap van, mert nincs külön kiemelve február 14-e. Nem kell ahhoz ünnepnek lenni, hogy Attila meglepjen egy szívecskés csokival vagy egy csokor virággal. Mindig figyelmes, tudja, hogy mit szeretek. Nekem pedig különösen könnyű dolgom van, mert mi száz százalékig érezzük egymást.”

Attila pedig így folytatja. „Ha látom a párom szemében a csillogást, és viszontlátom magam benne, akkor nekem már kerek a világ. Az én szeretetnyelvem az elismerő szavak és a testi érintés.”

Az Edda frontembere a felesége mellett a családjához is ezer szállal kötődik. Az első házasságából született nagyfiával, Gergővel együtt zenél, a második házasságából született Attila Csabával is kiváló a kapcsolata.

„Szeretlek és segítelek titeket, amíg élek – ezt ígértem nekik. Amikor megjönnek a fiaim, a 20 éves gyönyörű unokám, Lilike és a keresztgyerekeink, két lány és egy kisfiú, nagy a boldogság nálunk. Amikor itt vannak, szinte mindig előkerül a gitár, szeretik a dalaimat. Nyitva a házunk a családtagok és a barátok előtt. Tegnap is tízen voltak nálunk. Ruha­próbát tartottunk a közelgő nagykoncertre. A szomszédunkban lakó anyósom is átjött, Orsikával főztek egy finom ebédet, és a közös munka előtt asztalhoz ültünk. Az egyik alkotópáros először járt nálunk, és azt mondták, ilyen szeretetteljes vendéglátásban még soha nem volt részük. A csodálatos anyósom fontos része az életünknek. Az első perctől szimpatikusak vagyunk egymásnak. Anyósom nem szítja, hanem oltja a tüzet” – árulja el nevetve Attila.

Szíven ütötte egy vallomás

A zenész számára mégis egy lelkes rajongója fogalmazta meg azt, hogy miért érdemes Pataky Attilának ötven éve a színpadon állnia. „Az egyik koncert után odajött hozzám egy 14 év körüli kislány, és azt mondta nekem, hogy: I. B. É.-sek a dalaink! Először nem értettem, hogy mit jelent, de elmagyarázta. A dalaink Időtállóak, Boldogítanak és Életeket változtatnak meg! Nagyon szíven ütött, amit ez a kamaszleányka mondott nekem. Úgy gondolom, ha ez így van, akkor megérte, megéri végigjárni az Edda-utat.”

Orsi egyidős a zenekarral

Orsi annyi idős lesz októberben, ahány éves idén az Edda Művek. „Nem foglalkozom a korommal. Nem kapok sírógörcsöt, hogy hamarosan betöltöm az ötvenet. A tervek szerint jót fogunk bulizni a barátainkkal” – mondja Orsi.

Pataky Attila szerint pedig a kor nem érdem, csak állapot.

Fotó: Schumy Csaba

Smink és haj: Rédli Ágnes • Stylist: Tóth Linda Rita • ruha: Calzedonia, Reserved

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete