Ezotéria

A Szarvas szolgálatkész, a Krokodil sokra viszi: az azték horoszkóp pontosabb, mint bármi más

Mexikó egykori lakói tizenkét állatövi jegy helyett húsz természeti elemmel jellemzik az embereket és a sorsukat. Keresse ki a születési dátuma alapján, melyik jegybe tartozik és mit árul el mindez önről, illetve kivel illik össze a legjobban a többi jegy szülöttei közül!

Szarvas
I. 1. – I. 13.,
IV. 16. – IV. 28.
Szolgálatkész ember, jól érzi magát beosztottként. Ha vezető pozícióba kerül, megbecsüli a csapatát, és kiharcolja nekik a jobb körülményeket. A családja jelenti a hátországot, erős kötelék fűzi az apjához vagy idősebb férfi családtaghoz.
Igazi társra találhat a Fűben.
Csalódást okozhat a Keselyű.

Virág
I. 14. – I. 26.,
IV. 29. – V. 11.
Művészi tehetség, kimagasló alkotásra született. Kedves személyiség, de pletykába keveredhet, vagy mások bűnbakja lehet. A párkapcsolatában olykor hajlamos az uralkodásra.
Igazi társra találhat a Nyúlban.
Csalódást okozhat a Kutya.

Nád
I. 27. – II. 8.,
V. 12. – V. 24.
A közösség mozgatórugója, szereti a kalandokat, és fontos számára, hogy jót cselekedjen. Kedveli a művészeteket, jó a kézügyessége. Szeret tanácsokat osztogatni, de ideges lesz, ha neki adnak tippeket. Fél az okkultizmustól.
Igazi társra találhat a Fűben.
Csalódást okozhat a Sas.

Koponya
II. 9. – II. 21.,
V. 25. – VI. 6.
A legnagyobb mázlista, mindent megkap. Nem kapkod, mert tisztában van vele, hogy az idő neki dolgozik. Ha megállapodik, minden tette a családja boldogulását szolgálja.
Igazi társra találhat a Nyúlban.
Csalódást okozhat az Eső.

Eső
II. 22. – III. 7.,
VI. 7. – VI. 19.
Kevés a barátja, ellenségeit elsősorban a hirtelen haragjának és keresetlen őszinteségének köszönheti. Gyorsan túlteszi magát a problémákon. Ha egyszer megtalálta az igazit, sokáig kitart mellette.
Igazi társra találhat a Gyíkban.
Csalódást okozhat a Nyúl.

Nyúl
III. 8. – III. 20.
XI. 23. – XII. 5.
Szerény, visszafogott, a családja támasza, erősen kötődik az anyjához vagy idősebb nőrokonhoz. Romantikus, álmodozó, hisz a szerelemben. A hangulata ingadozó.
Igaz társra találhat a Krokodilban.
Csalódást okozhat a Nád.

Krokodil
III. 21. – IV. 2.,
XII. 6. – XII. 18.
Szerencsés ember, sokra viszi, és a pénzhez is van érzéke. Kitartó, fegyelmezett és optimista, felnéznek rá. Hibája, hogy a barátokkal és üzletfelekkel hajlamos több időt tölteni, mint a szeretteivel.
Igazi társra találhat a Szélben.
Csalódást okozhat a Fű.

Párduc
IV. 3. – IV. 15.,
XII. 19. – XII. 31.
Életének legnehezebb feladata őszintén szembenézni a hibáival, és vállalni a felelősséget. Hajlamos az elkényelmesedésre, ezért sok mindenről lemaradhat. Párkapcsolatban őrzi a szabadságát, de a társát birtokolja.
Igazi társra találhat a Vízben.
Csalódást okozhat egy másik Párduc.


VI. 20. – VII. 2.
Jelszava: a cél szentesíti az eszközt. Szóban és írásban is remekül fejezi ki magát, könnyen megértik az emberek. Olyan partnerrel lehet boldog, aki engedelmeskedik neki.
Igazi társra találhat a Majomban.
Csalódást okozhat a Szél.

Kígyó
VII. 3. – VII. 15.
Nem száll senkivel nyíltan szembe. Energiaraktárai kiapadhatatlanok, képes átlag feletti teljesítményt nyújtani. Kitartó és szorgalmas. A szerelemben nehezen találja meg az igazit, de ha egyszer sikerül, megbecsüli a társát.
Igazi társra találhat a Gyíkban.
Csalódást okozhat egy másik Kígyó.

Tűzkő
VII. 16. – VII. 28.
Képes hosszú távon is keményen és kitartóan küzdeni a céljaiért. Soha nem adja fel, hiszi, hogy akarattal, elszántsággal mindent elérhet. A párkapcsolatban sokszor kevésbé szerencsés.
Igazi társra találhat az Esőben.
Csalódást okozhat a Ház.

Majom
VII. 29. – VIII. 10.
Társaságában a többiek mindig jól érzik magukat, a pénz viszont sokszor kifolyik a kezei közül. Párkapcsolatában az őszinteséget és a hűséget értékeli a legtöbbre, a családjáért él.
Igaz társra találhat a Krokodilban.
Csalódást okozhat a Szarvas.

Gyík
VIII. 11. – VIII. 23.
Kedveli a természetet, szeret a ház körül tevékenykedni, de lustálkodni sem esik nehezésre. A munkában rendszerint nagy terheket tesznek a vállára. A párkapcsolatban arra vágyik, hogy irányítsák, de rendszerint neki kell vezetnie.
Igazi társra találhat a Házban.
Csalódást okozhat a Szarvas.

Mozgás
VIII. 24. – IX. 5.
Örökmozgó, szeret úton lenni. Kevés a barátja, de rengeteg az ismerőse. Az egészséges életmód híve, aktívan sportol, remek a humorérzéke.
Igazi társra találhat a Koponyában.
Csalódást okozhat egy másik Mozgás.

Kutya
IX. 6. – IX. 18.
Őszinte ember, akiben mások vakon megbíznak. Ragaszkodik a terveihez, a járt utat a járatlanért nem szívesen hagyja el. Igazi falkavezér, nagy hibája viszont a féltékenység.
Igazi társra találhat egy másik
Kutyában.
Csalódást okozhat a Víz.

Ház
IX. 19. – X. 1.
Egész életében sokat dolgozik, de ez nem esik nehezére, mert tudja, hogy csak így érhet el valódi eredményeket. A szerelemben igazi Casanova, nehezére esik a hűség.
Igazi társra találhat a Fűben.
Csalódást okozhat egy másik Ház.

Keselyű
X. 2. – X. 14.
Türelmetlen, azonnal a lényegre tér, ingerli, ha várnia kell. Óriási a lendülete, pompásak a megérzései, és hallgat is rájuk. Párkapcsolatának árthat a távolságtartása.
Igazi társra találhat egy másik
Keselyűben.
Csalódást okozhat a Párduc.

Víz
X. 15. – X. 27.
Idegenek sorsát is a szívén viseli, örömmel segít mindenkinek. Jószívűségét azonban az emberek gyakran kihasználják. Zenei érzéke nem mindennapi, képes az energiaátadásra, rendelkezik a gyógyítás képességével.
Igazi társra találhat a Kutyában.
Csalódást okozhat a Sas.

Szél
X. 28. – XI. 9.
A tisztaság és a becsületesség szimbóluma. Utálja a hazugságot és a mértéktelenséget. Távlatokban optimista, de a közeli tervei miatt aggódik. Tart a pénztelenségtől.
Igazi társra találhat a Koponyában.
Csalódást okozhat a Krokodil.

Sas
XI. 10. – XI. 22.
Egyedül szeret dolgozni, mert másokkal szemben a legtöbbször bizalmatlan. Fontosak számára a külsőségek, és mások véleményére is sokat ad. A párválasztásnál inkább az eszére hallgat, mintsem a szívére.
Igazi társra találhat a Mozgásban.
Csalódást okozhat a Krokodil.

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete