Ezotéria Sztárok

Pécsi Ildikóra álmában is vigyázott a kutyusa: a haláltól mentette meg az állati őrangyala

Az angyalokat legtöbbször szárnyas, embertestű lényeknek ábrázolják a műalkotások. Pedig négy lábon is köztünk járnak, hogy megmentsenek minket a bajoktól.

Pécsi Ildikóra álmában is vigyázott a kutyusa

A színművésznő horoszkópjából kiderül, hogy hitt az angyalokban, az édesanyja szerint egyenesen egy sereg angyal védelmezte élete egy zavarosabb időszakában. De nemcsak elhunyt szerettei óvták, hanem egyik kutyája is. Egy éjszaka a kedvence felébresztette őt álmából. Lehúzta róla a takarót, majd elkezdett vonyítani. Ildikó felkelt az ágyból, másodpercekkel ezután pedig leszakadt a mennyezetről egy lámpa nagy plafondarabokkal együtt, és az ágyra zuhant. Ez a történet is bizonyítéka annak, hogy őrangyalok állatok alakjában is velünk élhetnek.

Látta a rossz energiákat

Az asztrológiai segítségért hozzám forduló Béla a feleségével és spánieljével, Samuval élt egy panellakásban. Éveken keresztül három műszakban dolgozott. Amikor megszűnt a munkája, felborult a megszokott életritmusa, és nem jött álom a szemére. Rászokott az altatóra, aztán a sikertelen álláskeresés hatására a nyugtatókra is. Amikor azonban a konyhában elővette a pirulákat, Samu először őrült ugatásba kezdett, ha pedig bevette őket, a kutya szűkölve kimenekült az előszobába.

Az ezotéria szakértői szerint mindez teljesen normális jelenség: a kutya ugyanis érezte a Bélát körülvevő negatív energiákat, illetve olyan lények jelenlétét is tapasztalhatta, amelyek a gazdit megszállottá tették, ezért ugatott, szűkölt. A férfi őrangyala a kutyán keresztül kommunikált a gazdival. Végül Béla felesége „vette az adást”, és elvitte orvoshoz a férjét, aki így sikeresen megszabadult a függőségeitől.

Előre jelezte a bombatámadást

A világ legismertebb kacsája a II. világháború alatt élt Németországban. A freiburgi parapszichológiai intézet egyik vezetője jegyezte fel, hogy a város parkjában úszkáló madár a viselkedésével előre jelezte a bombatámadásokat. A lakosok, akik figyelték az általa adott jeleket, még időben az óvóhelyre tudtak menekülni. A kacsa így több ezer ember életét mentette meg. Amikor a háború véget ért, a város újjáépítésekor szobrot állítottak az emlékére, mert sokan úgy vélték, a nemzet őrangyala öltött benne testet.

Katasztrófahelyzetek hősei

A láthatón túli dimenziók szakértői úgy vélik, több állati testbe bújt angyal is érkezett segíteni az amerikai World Trade Center elleni terrortámadás után. Ezek a mentőkutyák később megkapták az 1943-ban alapított Dickin-medált, amely az állatoknak adható legnagyobb kitüntetés. Nemcsak a sérültek kimentésében vettek részt, hanem terápiás kutyaként is szolgáltak a tűzoltóknak: őket simogatva enyhült a romkutatók traumája. Két kutyus bent volt az ikertornyokban, amikor a repülőgépek becsapódtak, és több mint hetven emeletnyi magasságból sikeresen biztonságba vezették látássérült gazdáikat.

Endal, a bátor labrador

Egy másik esetben egy Endal nevű labrador kerekesszékes gazdája életét óvta meg egy balesetben. A férfit elütötték egy parkolóban. A gázoló cserbenhagyta, de a kutya biztonságos pozícióba fektette, kihúzta a kocsiból a férfi pokrócát, és betakarta vele. Egészen addig a gazdája mellett maradt, amíg ő visszanyerte az eszméletét.

Pótmamák a mítoszokban

Az angyali állatok mintha különleges kapcsolatban lennének a kisdedekkel: a mitológiában világszerte előforduló motívum, hogy az árva vagy elhagyott gyermekekhez a felsőbb hatalmak egy varázserejű állatot küldenek, aki megszoptatja, vagy akár fel is neveli őket. Jó példa erre Romulus és Remus, Róma két alapítója, akiket farkas szoptatott. A görögök főistenét, Zeuszt is egy anyaállat, egy kecske „fogadta örökbe”. A görög mitológiában egyébként is gyakran felbukkannak kutya, párduc, oroszlán, medve, sőt menyét által felnevelt uralkodók. A „pótmama” madár is lehet: a kitett királyi újszülötteket sok nép mondájában a griffmadár ragadja el, sőt vérrel – olykor a saját vérével – táplálja őket. A  kis Jézus bibliai történetében a betlehemi jászolban háziállatok (ökör, szamár, bárányok) melengetik a kisdedet.

Romulust és Remust egy farkas táplálta

Japánban a kilencfarkú róka vagy rókatündér – aki bizonyos körülmények között egy különlegesen öreg és ravasz rókából lesz természetfeleletti lénnyé – hajlandó rá, hogy a gyermekeket vagy az eltévedt vándorokat hazavezesse. Cserébe azonban gyakran kemény szolgálatokat követel tőlük.

Mindenkit védelmeznek

Úgy tartják, mindenkinek van őrangyala – még az sem szükséges, hogy az illető vallásos legyen, vagy bármi olyasmiben higgyen, ami a túlvilággal kapcsolatos. Lorna Byrne, a híres angyallátó több könyvben is írt a tapasztalatairól. Azt állítja, hogy még sohasem látott olyan embert, akinek ne lett volna őrangyala, aki vele van és segíti. Isten ajándékaként egész életünkben egyetlen pillanatra sem hagy el bennünket. Szeret minket, értékesek vagyunk a szemében. Az állatbőrbe bújt angyalok célja is az, hogy mindent megtegyenek értünk, és kapuőrként esetleg a nagyobb bajoktól is megmentsenek.

Ezoterikus szakértők szerint érdemes odafigyelni a madártollakra: ha olyan helyen találunk egyet, ahol annak semmi keresnivalója, vagy fizikailag képtelenség lenne, hogy oda egy madár beférjen, akkor biztosak lehetünk benne, hogy angyal járt ott. Ebből pedig arra következtethetünk, hogy angyali védelemben van részünk, és kedvünkre való változás következhet be a sorsunkban.

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Birton Szabolcs, Adobestock, Getty images, profimedia, Privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete