Ezotéria

Segítenek a tél angyalai: Cassiel, Uriel, Asariel és Gábriel figyel most leginkább az imákra

Minden állatövi jegyhez egy-egy arkangyal tartozik, akik az év különböző hónapjaiban közvetítik a kozmikus energiát. Most a Bak, a Vízöntő és a Halak jegyéhez rendelt égi segítőkön a sor.

Imával érhetjük el

Ha valamelyik angyalt szeretnénk megszólítani, az történhet imával vagy egy magunk által megfogalmazott kéréssel, amelyben hangosan kimondjuk az angyal nevét. Fehér gyertyát vagy mécsest is gyújthatunk. Ilyenkor mellé­helyezzük az angyal képét, és imában vagy mantrával, elmélyülve kérjük a segítségét.

Cassiel: A biztonság védelmezője

A Bak jegyhez és uralkodó bolygójához, a Szaturnuszhoz tartozik. Az egzisztenciális biztonság megteremtésének, a hivatalos ügyek intézésének, a jól végzett munkának, a szakmai előrelépésnek a védelmezője. De akkor is őt hívjuk vigasztalásul, amikor szomorú események történnek, hogy meglegyen a kellő erőnk túljutni a bánaton.

Mit kérhetünk tőle?

  • Munkahelyi sikert, ha pedig nincs állásunk, kérhetjük, hogy segítsen olyat találni, amelyik a legjobb nekünk. Vizsgáknál, állásinterjúknál eredményességet is kívánhatunk.
  • Legyen velünk a hivatalos, jogi, hitel- és egyéb pénzügyek intézésénél, és tegye ezt könnyebbé.
  • Kérhetjük a segítségét, ha beteg, idős emberen szeretnénk segíteni, ha magunknak vagy másnak rossz szokástól való szabadulást kívánunk.
  • Erősítse meg az ingatag kapcsolatokat, a házasságokat, az emberi kötelékeket. A harmónia megteremtését is támogatja: segít, hogy vége legyen minden vitának, ne legyenek többé ellentétek, veszekedések.

Mikor forduljunk Cassielhez?

Mágikus erejének ideje a Bak jegy időszaka, december 22. és január 20. között van.

Uriel: Az ész képviselője

A Vízöntő jegy és uralkodó bolygója, az Uránusz alá rendelték. Az angyali seregek vezére, fényével megszabadít a félelmektől. Éleslátó, hamar rájön az összefüggésekre. Felhívja a figyelmünket a veszélyekre, és jelet ad életünk eseményeivel kapcsolatban.

Mit kérhetünk tőle?

  • Segít megtalálni a belső békénket, támogat a félelmeinktől való szabadulásban.
  • Nyugtalanság és nehéz döntések esetén is kérhetjük a segítségét. Megszabadít a kétségeinktől.
  • Hívhatjuk akkor is, ha olyan esemény történik velünk, amelyre nincs magyarázat, mert segíti a spiritualitás megértését.
  • A vizsgák, felvételik, munkahelyi interjúk idején sem nélkülözhetjük a támogatását.
  • Uriel arkangyal különös figyelmet fordít a lelki tartalmú utazásra, zarándoklatra indulókra.
  • Gyógyító erejét kérhetjük, ha műtéti beavatkozásra van szükség: így jó időben, jó kezekben lehetünk. De a kis házi kedvenceinket is segíti abban, hogy felépüljenek, ha esetleg megbetegednének.
  • Uriel támogat, ha akár bennünk, akár számunkra fontos személyben túl erőssé válik a birtoklási vágy: ezt önzetlen adakozássá változtatja.

Mikor forduljunk Urielhez?

Kozmikus erejének ideje a Vízöntő jegy időszaka: január 21. – február 19.

Asariel: Az érzelmek segítője

A Halak jegyével és uralkodó bolygójával, a Neptunusszal van kapcsolatban. Asairel felel a megérzésekért, a fantáziáért, hozzá tartoznak a titkok, a művészetek, a miszticizmus, az érzelmek, a segítőkészség. De csalódás, csalás, tévedés esetén is hozzá kell fordulnunk, hogy segítsen. Akkor is, ha mi követünk el ilyesmit, és akkor is, ha mi szenvedünk miatta. Ha vissza akarjuk kapni azt, amit kicsaltak tőlünk, vagy a csalódáson szeretnénk hamar túljutni, akkor is hozzá küldjük tisztán, világosan megfogalmazott kérésünket.

Mit kérhetünk tőle?

  • Ne ragaszkodjunk egy reménytelen szerelemhez, ne akarjuk azt az embert szeretni, aki nem oszt nekünk lapot az életében.
  • Adjon némi üzleti érzéket, hogy ne legyünk kihasználhatóak, és sose küzdjünk pénzzavarral.
    Kérhetünk tőle kicsivel nagyobb önbizalmat, és képességet arra, hogy megtanuljuk a dolgokat igaz valójukban látni.
  • Tartson távol bennünket a szenvedélybetegségektől, a pletykálkodástól, a siránkozástól, vagyis mások energiáinak elrablásától, és attól is, hogy mások ezt tegyék velünk.
  • Fedje fel az igazságot, segítsen meglátni az igazságtalanságot, a hamisat, ugyanakkor az okot is, amiért valaki rosszat tett.
  • Segítsen lezárni a múltbeli kapcsolatainkat, és a jelenlegiben simítsa el az esetleges konfliktust. A szülő és a gyermek közötti viszály felszámolásában is jeleskedik.

Mikor forduljunk Asarielhez?

Kozmikus hatása a Halak jegyében, február 20. – március 20. között a legerősebb.

Gábriel: A karácsony angyala

Az ünnepek táján erősen érzékelhetjük a jelenlétét: őt tartják a karácsony angyalának. Amikor körülálljuk a díszes fenyőfát, szinte érezzük a Szentlélek energiáját, aki Gábriel közvetítésével jön el hozzánk. A Gábriel szó jelentése: isteni erő. Ő a megtisztulás, a feltámadás, a megújulás és az öröm angyala is. Védnöke azoknak, akik karácsonykor születtek, vagy az ünnepek táján veszítették el szerettüket.

Karácsonykor tudatosan hívjuk Gábrielt, aki segít abban, hogy minden pillanat örömtelivé váljon, hogy pozitívabban lássuk a jelent és a jövőt. Bármilyen szomorú, reménytelennek látszó helyzetben voltunk vagy vagyunk, inkább a derűlátásnak adjunk helyet a szívünkben.

A hozzá szóló fohász segítségével a lelkünk magasabb rezgésszintre emelkedik, még a tartós félelmekből is „kijövünk”.

Mikor forduljunk ­Gábrielhez?

Decembertől január 15-ig tart az ideje.

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete