Ezotéria

A Bika lát és szagol, a Vízöntő örül a kütyüknek: így karácsonyoznak a csillagjegyek szülöttei

Hogyan hangolódnak az egyes állatövi jegyek szülöttei az ünneplésre? Mitől csillan fel a szemük, és mire számítsunk, ha a vendégeik leszünk?

Kos
A konyhában és az asztalnál: Ő tölti be a kapitány szerepét, de a türelmet igénylő munkát, például a krumplipucolást szívesen hagyja másra. Szereti, ha többféle étel közül válogathat, az asztal díszítése azonban kevésbé érdekli.
Milyen ajándéknak örül? Mivel a piros a kedvenc színe, örömmel fogadja az ilyen árnyalatú ruhákat, egy szép pulcsi, sál, kesztyű jó ötlet. Sok Kos-szülött sportos alkat, ezért örülnek mindennek, ami segíti a szabadidő kellemes eltöltését.

Bika
A konyhában és az asztalnál: Az összes érzékszervét beveti az ünnepi menü készítésekor: lát, hall, szagol, ízlel, tapint. Nem elegendő, ha az étel finom, esztétikusnak is kell lennie. Nemcsak az a fontos, hogy a terített asztal karácsonyi díszben pompázzon, hanem az is, hogy a kamra tele legyen finom alapanyagokkal.
Milyen ajándéknak örül? Szereti a gasztronómiai kirándulásokat: a minőségi bort, likőrt szívesen fogadja, akárcsak a különleges desszerteket. De vehetünk neki ízléses és hasznos konyhai eszközöket is.

Ikrek
A konyhában és az asztalnál: Még az ünnepen sem tulajdonít túl nagy jelentőséget az étkezésnek. Viszont rendkívül kreatív és rugalmas, ezért ha egy hozzávaló hiányzik az ételhez, nem esik pánikba, gyorsan talál más megoldást. A fűszerezésben is bátran eltér a recepttől, ettől lesz felejthetetlen és egyedi a menüje.
Milyen ajándéknak örül? Imádja az elegáns írószereket és a szép órákat. A neki szánt könyv nemcsak regény, hanem úti- vagy szakácskönyv is lehet. De vihetünk neki számítógépes kiegészítőket, fotózáshoz szükséges kellékeket is, és társasjátékkal sem lőhetünk mellé.

Rák
A konyhában és az asztalnál: Minden évben ugyanazt főzi, ezért nem várhatunk túl nagy meglepetést. Az ételkészítésbe azonban beleadja a szeretet energiáját is, ezért igazi ínyenc élményben lehet része a vendégének. Meleg fénnyel árasztja el az ünnepen az étkezőt.
Milyen ajándéknak örül? Nagyra értékeli a nemes borokat, messzi tájakról származó fűszert vagy olajat. A családi fotókból készült naptárakkal, bögrékkel is meglephetjük.

Oroszlán
A konyhában és az asztalnál: A látványos konyhai műveletek híve. Imádja, ha a vendégei figyelik, amikor flambíroz, mixel, felönt. Étkezés közben elvárja a dicsérő szavakat. Ne csak a technikájáról tegyünk említést, vegyük észre a minőségi alapanyagokat is!
Milyen ajándéknak örül? Imádja a csillogást, a finom, puha anyagokat, ezért egy minőségi pléd, sál sosem hagyja hidegen. Szeret kultúrálódni, utazni, ezért egy ilyen programra szóló jegy, kupon is nyerő nála. Igazán örül a szokatlan berendezési tárgyaknak is.

Szűz
A konyhában és az asztalnál: Ragaszkodik a jól bevált receptekhez. Mindent előkészít, hogy a keze ügyében legyen. Ha egy receptet megkedvelt, akkor azt a tökéletességig tudja fejleszteni. Főzés során törekszik a gazdaságosságra, ugyanakkor a kiváló minőségbe is beleadja minden energiáját.
Milyen ajándéknak örül? Szívesen fogadja a virágos, fás illatú parfümöt. Kedveli a vegán, biokozmetikumokat, azokkal nyugodtan meglephetjük. A kötény, az edényfogó kesztyű, a poháralátét is nyerő ötlet.

Mérleg
A konyhában és az asztalnál: Főzés előtt pontos tervet dolgoz ki a műveletek sorrendjét illetően. Szívesen veszi a segítséget, ha nem folyunk bele a főzésbe, akkor beszélgetéssel is szórakoztathatjuk. A szemnek is főz, így a tálalást rendkívül fontosnak tartja.
Milyen ajándéknak örül? Mindent szeret, ami jól néz ki, aminek finom az illata, kellemes hangja van. Lehet ez aromalámpácska, illatgyertya, szélcsengő, álomcsapda. Szívesen csinosítja az otthonát, ezért vehetünk neki kristálypohárszettet vagy vázát is.

Skorpió
A konyhában és az asztalnál: Szívesen osztogat tanácsokat annak, aki éppen a tűzhely mellett áll. Nincs szüksége szakácskönyvre, mert pontosan tudja, mit, mivel és hogyan akar elkészíteni. Az ünnepkor a konyhája olyan, mint a boszorkánykonyha: kinyílik annak a kis titkos szekrénykének az ajtaja, ahonnan különleges fűszerek, olajok és egyéb esszenciák kerülnek elő.
Milyen ajándéknak örül? Az egyedi, merész, ötletes tárgyakat értékeli. Ha könyvet vinnénk, az ezoterikus vagy krimi témájú legyen. De elvarázsolhatjuk őt divatos bizsuval vagy spirituális talizmánnal, mandalával is.

Nyilas
A konyhában és az asztalnál: Az egész világot varázsolja a fazékba. Szívesen forgatja a szakácskönyveket, vagy néz szét az interneten, és próbál ki új recepteket. Csak a mértéktartással vannak gondjai: ha négy személyre készít ételt, abból akár nyolcan is bőven falatozhatnak.
Milyen ajándéknak örül? Kedveli a távoli tájakról, kultúrákról szóló könyveket, útleírásokat. Ajándékozhatunk neki letisztult, nem hivalkodó ékszert, kiegészítőket és vidám kártyajátékot is.

Bak
A konyhában és az asztalnál: Gyakran kerülnek olyan étkek az asztalára, amelyeket már a nagymamája is főzött. Lassan halad, mert alapos, és követi a receptet. Nem várja el a segítséget, egyedül szeret lenni a konyhában.
Milyen ajándéknak örül? Szereti a megnyugtató hangulatú képeket. Ruhákból a letisztultat értékeli, a bőröv, a pénztárca is remek választás. Mivel munkamániás, az ahhoz való hasznos holmik, az elegáns irodaszerek, noteszek, határ­időnaplók is kedvére valók.

Vízöntő
A konyhában és az asztalnál: Rengetegféle étellel kényezteti el a vendégeit, olyan, mintha nem is fakanalat, hanem varázspálcát forgatna. De a családtagoknak is szívesen átengedi az előkészületeket. Sokszor úgy kevergeti az ételt, hogy közben egy pohár finom vörösbort kortyolgat.
Milyen ajándéknak örül? Díjazza a humoros ajándékokat és az újdonságokat, kütyüket is. Értékel egy sakk-készletet, logikai játékot, extravagáns hajdíszt, design ékszert.

Halak
A konyhában és az asztalnál: Nem szereti, ha bárki is a konyhájában lábatlankodik. Ilyenkor úgyis épp elég nagy ott a káosz. Ennek főként az az oka, hogy vagy nem figyel oda eléggé a részletekre, vagy hirtelen kapkodni kezd, amikor késésben van.
Milyen ajándéknak örül? Sok Halak-szülött szívesen kreatívkodik, festeget, rajzol, ezért meglephetjük őt egy felnőtt színezővel, akvarellfesték-készlettel, vászonnal. A mozi- vagy színházjegynek, illetve a kényeztető wellnessmeglepetéseknek is nagyon örül.

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete