Ezotéria Sztárok

Így gazdagodtak a legnagyobbak: Jolie angyalszobrokkal, Aniston feng shuival kovácsol sikereket

A legtöbbünknek vannak újévi szerencsehozó rituáléi, kabalái. Nem kivételek ez alól a hírességek sem. Vajon milyen tárgyakkal, szertartásokkal vonzzák be a pozitív dolgokat 2024-re?

Angelina Jolie: Angyalszobrokkal gazdagodik

A sztár az Ikrek jegyének szülötte, vagyis mindent megkérdőjelez, ami az ezotériával kapcsolatos. Így Angelina is mindig büszke volt arra, hogy szilárdan, két lábbal áll a földön, és csak azt hiszi el, ami megfogható. Aztán egy tévéműsorban bevallotta: egy ideje úgy érzi, megátkozták. Felkereste ­Hollywood egyik sztármágusát, és óriási összegeket fizetett neki, hogy szabadítsa meg a rontástól. Ám nem tetszett neki, amit hallott, ezért egy másik jóshoz fordult, akinek a kedvéért több ezer kilométert kellett repülnie. Vele viszont annyira elégedett volt, hogy ez a látóasszony azóta is minden év elején olyan titkos rituálét végez szá­mára, ami egész esztendőre bevonzza a jó dolgokat Jolie életébe.

Amióta ezzel a látóval van kapcsolatban, azóta hisz az angyalokban is. Minden év elején vásárol magának egy isteni hírvivőről készült szobrocskát, amellyel a gyűjteményét gazdagítja.

Jennifer Aniston: Feng shuival kovácsolt sikerek

A világsztár a kínai térrendezés művészetének, a feng shuinak a híve. Minden évet más-más tárgy jelképez számára. Egy ezoterikus magazinnak nyilatkozta, hogy évekkel ezelőtt, amikor megrekedt a karrierje, január elsején vásárolt egy sárkányfejű teknőst, hátán egy kisteknőssel. A sárkány a kínai hagyomány szerint a szerencsét, a teknős a bölcsességet, a kisteknős pedig az életünkbe érkező megannyi jó dolgot jelképezi. Aniston biztosra akart menni, ezért a sárkányfejű teknős szájába egy kék szalagot tett, amelyről a kínaiak úgy tartják, hogy jó irányba változtat a karrieren. Mindez be is következett: épp abban az évben kapta meg a Kellékfeleség című film egyik főszerepét, amivel óriási sikert ért el.

Katherine Heigl: Macska, bambusz, szantálfa

A művész A csúf igazság című vígjátékban futott be és vált sztárrá. Ebben a filmben egy cirmos cica gazdája, és a magánéletében is több cicus tulajdonosa. Sokan tartanak a fekete macskáktól, mert úgy gondolják, hogy szerencsétlenséget hoznak, különösen, ha átmennek előttünk az úton. A színésznő viszont úgy véli, hogy az Egyiptomból származó, féldrágakőből készült, nagyobb méretű macskaszobornak köszönheti a sikereit. Ezt a díszt még a pályája elején kapta, és azóta is nagy becsben tartja. Állítólag minden év elején elvégez egy szertartást, amikor ehhez a macskaszoborhoz egy szintén szerencsehozónak tartott bambuszt tesz. Szantálfa füstölőt éget, amelyről az ezotéria úgy vélekedik, hogy általa hamarabb megvalósulnak a kívánságok.

Szöveg: Izing Klára

Fotó: gettyimages

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete