Almás-fahéjas gofri (200 Ft egy darab)
Hozzávalók 10 nagyobb darabhoz:
- 40 dkg liszt
- 30 dkg alma
- 2 evőkanál porcukor
- 4 db M-es tojás
- 10 dkg lágy vaj
- kb. 4 dl tej
- egy csipet só
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál napraforgóolaj a sütéshez
A joghurtos vaníliakrémhez:
- fél tasak vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1,5 dl natúr görög joghurt
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, a porcukorral és a csipet sóval. Hozzáadjuk a lágy vajat, az egész tojásokat és a fahéjat. Lereszeljük az almát, és a palacsintatésztához keverjük.
- A tésztát teljesen simára keverjük, közben fokozatosan hozzáöntjük a tejet. Húsz percig állni hagyjuk. Ha túl sűrű, beledolgozunk még egy kevés tejet, így lazítjuk. Olajjal kikent, felforrósított gofrisütőben adagonként készre sütjük a gofrikat.
- Amíg a gofritészta pihen, elkészítjük a vaníliakrémet. A pudingot elkeverjük a cukorral, majd felöntjük és simára keverjük a tejjel. Melegítve sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd elkeverjük a joghurttal.
- A gofrikat fahéjas porcukorral megszórva, a vaníliakrémmel tálaljuk.
Ez is érdekelhet: Főzzünk jókat, olcsón: húsos muffinok uzsonnára – 3 recept

Kókusztejes gofri (250 Ft egy darab)
Hozzávalók 10 nagyobb darabhoz:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 evőkanál porcukor
- 4 db M-es tojás
- 10 dkg lágy margarin
- kb. 4 dl kókusztej (dobozos, híg)
- egy csipet só
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 evőkanál napraforgóolaj a sütéshez
A csokiöntethez:
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 konzerv kókusztejszín (sűrű)
- A lisztet elkeverjük a kókuszreszelékkel és a sütőporral, a porcukorral és a csipet sóval. Hozzáadjuk a lágy margarint, az egész tojásokat és a citrom lereszelt héját is.
- A kókusztejet fokozatosan hozzáöntve simára keverjük a tésztát, és 20 percig állni hagyjuk. Ha túl sűrű, adunk még hozzá egy kevés kókusztejet. Forró, olajjal kikent gofrisütőben adagonként készre sütjük.
- Az apróra tört csokoládét kis lábosban összemelegítjük a kókusztejszínnel. Tálalásnál a gofrikra csorgatjuk az öntetet.

Sajtos-rozmaringos röszti (180 Ft egy darab)
Hozzávalók 10 nagyobb darabhoz:
- 40 dkg liszt
- 30 dkg burgonya
- 4 db M-es tojás
- 10 dkg lágy vaj
- 10 dkg reszelt, félkemény sajt
- kb. 4 dl tej
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 gerezd fokhagyma
- pár ág rozmaring
- 1 evőkanál napraforgóolaj a sütéshez
- só, frissen őrölt bors
- A tálaláshoz tejföl és sajt
- A hámozott burgonyát lereszeljük, és szűrőbe tesszük. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymagerezdeket és a finomra vágott rozmaringleveleket. 20 percig hagyjuk lecsöpögni a burgonyát, majd enyhén kinyomkodjuk.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral és a csipet sóval. Hozzáadjuk a lágy vajat és az egész tojásokat. Hozzátesszük a burgonyát, a reszelt sajtot, fokozatosan hozzádolgozzuk a tejet.
- Simára keverjük a tésztát, majd 20 percig állni hagyjuk. Ha túl sűrű, adunk még hozzá egy kevés tejet. Olajjal kikent, forró gofrisütőben adagonként készre sütjük. Tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk.
Ez is érdekelhet: Olcsó, gyors tavaszi tekercsek: 4 recept vacsorára az egész családnak
Fotók: Vrábel Kriszta