Konyha

Ezért kell azonnal sóoldatba áztatni a bolti csirkét: sokkolni fog a végeredmény

Soha nem hallottál még erről a trükkről? Pedig nagyon fontos, hogy ha te is rendszeresen boltban vásárolsz csirkehúst, akkor fogyasztás előtt áztasd sóoldatba.
csirkemell pottyan a vízbe

A pácolás mindig a leggyorsabb és legegyszerűbb módja annak, hogy egy íztelen húst ízletessé és omlóssá varázsoljunk. És lássuk be, a bolti csirkehús nem mindig a legszaftosabb és legfinomabb falat, főleg, ha a melléről van szó. Ha nem találjuk el az pontos arányokat, azonnal kiszárad sütés közben és egy cipőtalphoz hasonló, a fogad alatt nyikorgó húst kapsz. Sokan vesszük a bolti csirkét, hiszen nem mindig jutunk el piacra, de ettől még nem kell lemondanod arról, hogy omlós és jó ízű csirkét fogyassz.

Miért kell sóoldatba áztatni a bolti csirkét?

  • A csirke sóoldatban való áztatásával bent tarthatod a húsban a nedvességet, és így sütés közben sem fog kiszáradni. Az íze és a textúrája is jobb lesz tőle. A hús szaftosabbá, ízletesebbé és puhábbá válik tőle.
  • Ezt a technikát minden csirkerésznél alkalmazhatod, sőt, egész csirkét is áztathatsz sóoldatban.
csirkemell pottyan a vízbe
Ha felhasználás előtt pár órára sóoldatba áztatod a csirkét, sokkal szaftosabb lesz

Ez is érdekelhet

Hogyan kell sóoldatban áztatni a csirkét?

  1. A pácoláshoz oldj fel 3-4 evőkanál sót és esetleg egy teáskanál cukrot meleg vízben, majd hűtsd le a keveréket, mielőtt a csirkét pár órára belemártod.
  2. A pácolás után öblítsd le és töröld szárazra a csirkét, mielőtt főznéd vagy sütnéd.
  3. Ez a technika jelentősen javítja a főzési eredményeket, és szaftosabb, puhább csirkét kapsz a végén.

Bár nem elengedhetetlen, a pácolás erősen ajánlott azok számára, akik javítani szeretnék a csirke ételek minőségét.

Fotó: gettyimages