Hozzávalók (26 cm-es formához)
A tésztához:
- 200 g liszt
- 75 g nádcukor
- 75 g margarin
- 1 tojás
- ½ csomag sütőpor
- kevés vaj vagy margarin a forma kikenéséhez
A töltelékhez:
- 125 g margarin
- 225 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 tojás
- 500 g mascarpone vagy túró
- 200 g tejföl
- 200 ml habtejszín (felverve)
A tökéletes piskóta receptjét ismered?

Ezeket olvastad már?
Elkészítés
- A tészta: a tészta hozzávalóit tedd egy tálba, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Tedd félre pihenni, amíg elkészíted a tölteléket.
- A töltelék: egy nagy tálban keverd habosra a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a pudingport és a tojásokat. Add hozzá a mascarponét és a tejfölt, majd keverd simára. A tejszínt verd fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a masszába.
- Sütés: a sütőt melegítsd elő 180 °C-ra, kapcsold alsó-felső sütésfokozat. A tésztát nyújtsd ki, majd béleld ki vele egy kivajazott, 26 cm-es kapcsos tortaformát, és húzd fel a széleit körülbelül 2–3 cm magasságban.
Öntsd bele a tölteléket, simítsd el, majd süsd körülbelül 60 percig a sütő alsó harmadában. - Hűtés: a sütőből kivéve hagyd teljesen kihűlni, csak utána vedd ki a formából: még melegen a töltelék túl lágy lenne.
Tipp: másnapra lesz igazán tökéletes – ekkorra az ízek összeérnek, a textúra pedig még selymesebbé válik. Egy kis porcukorral meghintve, friss gyümölccsel vagy bogyós szószokkal tálalva egyszerűen ellenállhatatlan.
Ezt a sajttortát sütés nélkül is elkészítheted: Sajttorta meggyszósszal – Recept
Fontos hőfokok
Nagyon nem mindegy, mennyi egy sütemény sütési ideje. Bármit ad meg a recept, alkalmazkodj a saját sütőd teljesítményéhez, nehogy leégjen a torta alja, vagy nyers maradjon a belseje. De egy hagyományos gázsütőnél honnan tudhatjuk, melyik hőfok mit jelent? Íme a táblázat!
- 140 – alacsony
- 150 – alacsony
- 170 – közepes
- 180 – mérsékelt
- 190 – mérsékelt
- 200 – közepesen forró
- 220 – forró
- 230 – nagyon forró
Ha ez kész van, lépj szintet és süsd meg a tökéletes pitetésztát is.
Forrás: chefkoch
Fotó:


