Partvidék híján nálunk extra ínyencségnek számítanak a „tengeri herkentyűk”. Sokan csak a nyaralás idején, emlékezetes helyi ételként kóstolják meg ezeket a furcsa...
Édességet inkább tízóraira vagy uzsonnára fogyasszanak, a legfontosabb pedig a mértékletesség.
Van, amikor korlátozottak a főzési lehetőségeink, mégsem szeretnénk mindennap vendéglőben enni. Ezek az egyszerű, nyári egytálételek a hétvégi ház konyhájában is...
A nagy melegben nincs is jobb, mint egy könnyű nyári főzelék. Négy izgalmas receptünk biztosan elnyeri majd a család tetszését.
Narancsos sárgabarack és egyszerű ribizli: most készülnek a nagymamák legfinomabb lekvárjai – Recept
Májustól késő őszig érik valamilyen gyümölcs a kertben, így bőven akad még tennivalónk a befőzéssel. Hiszen milyen jólesik majd télen a forró tea mellé egy lekváros vagy...
Egy fenséges citromos édesség mindig jó választás, ha valami édességre vágyunk a nagy melegben.
Nagy kedvenc a konyhában a jénai, hiszen kiváló rakottas ételek, sültek készülhetnek benne. Ám sokan inkább elő sem veszik, annyira utálják elmosogatni. Ennek most vége!
Zöldségek sülve, főve – ilyenkor tobzódhatunk a piaci választékban. A nap érlelte padlizsánból finom töltött, rakott ételeket vagy éppen krémeket készíthetünk.
A csicseriborsóból készült közel-keleti fasírtféleség a húsmentesen étkezők egyik kedvence. Akkor is érdemes kipróbálni, amikor a nagy hőségben csak valami könnyű ételre...
Ha otthon készítünk hűsítő finomságot, mindig pontosan tudjuk, mi kerül bele. Ráadásul ezek a házi édességek ízben és árban is jobbak lehetnek a cukrászdai verzióknál, és...