A káposzta, legyen az savanyított, kel- vagy édeskáposzta, szinte minden nemzet asztalán szerepel. Négy különleges receptet is mutatunk.
A csülök még mindig viszonylag olcsó hús, könnyen lehet vele jóllakatni sok éhes szájat. Számos elkészítési módja van, érdemes többet is kipróbálni.
Főzzünk cukrot, karamell lesz belőle. Sokan félnek a művelettől, pedig nem nehéz, és gyönyörű díszeket kaphatunk, amelyek ráadásul édesek, mint a cukor.
Ne csak újév napjára tartogassuk a babona szerint sikereket vonzó ételeket: a lencsét, a malachúst, a rétest! A folytatásban is bátran tálaljuk őket az asztalra, hiszen egy...
Összeállításunk szereplői nemcsak a hasukat imádták, hanem az étkezési kultúrát is magasabb szintre emelték. Nevüket ikonikus specialitások, több évtizede sikeres éttermek...
Segíthet, ha sütőpapírt használunk, mert így az élelmiszer nem érintkezik közvetlenül a sütő forró felületével. Rendszeresen tisztítsuk a készüléket, de csakis az akrilamid...
Nemcsak a mireliten megvásárolt készételeket, zöldségeket, gyümölcsöket érdemes tartani a mélyhűtőben, de a főzésből megmaradt, vagy az akciósan nagyobb tételben megvett...
Nem csak szilveszterkor és újév napján érdemes lencsét enni, ugyanis egy olyan olcsó és tápláló alapanyag, ami tele van vitaminnal és ásványi anyagokkal. Érdemes lenne minél...
A múlt év ünnepeire jól bevásároltunk dióból, mogyoróból. Ne várjuk meg, amíg megavasodnak, használjuk fel őket finom süteményekben.
Ezt a látszólag könnyű, mégis tömény nyalánkságot a nagyon édesszájúak kedvelik. Ám azok is megengedhetik maguknak, akik egyébként nem fogyasztanak sok édességet.