A jól megszokott ünnepi ételeket is meg lehet időnként bolondítani, sokszínűen tálalni. Idén kísérletezzen velük bátran, ehhez adunk tippeket.
A puha és foszlós kalács a húsvéti asztal elmaradhatatlan eleme. Boltban is megveheted, de miért is tennéd, hiszen a házi mindig sokkal finomabb. Ha követed ezt a három...
A családi ebéden terítsük szépre az asztalt, és teremtsünk ünnepi hangulatot néhány apró fortéllyal. És ami a legfontosabb: kínáljunk finom ételeket a vendégeknek!
A főtt tojás meghámozása sokszor bosszantó feladat lehet, különösen, ha a héj apró darabokban válik le, és a tojás felszíne megsérül. Szerencsére néhány egyszerű trükkel...
A tojás születés, a teremtés, a megújhodás jelképe, a kereszténységben a feltámadás szimbóluma. Nem csak főtt tojásként kerülhet az ünnepi asztalra.
A húsvéti böjt a keresztény hagyományok egyik legfontosabb időszaka, amely Jézus Krisztus szenvedésére, halálára és feltámadására készíti fel a hívőket. A böjt nemcsak...
A húsvéti ünnepkör is jó alkalom arra, hogy finom süteményeket süssünk. Főleg kalácsot, de lehet bejglit, tortát vagy muffint is.
Kötözött, főtt, paraszt sonka, gyorspácolt, füstölt és hagyományos érlelésű. A sonkának megannyi fajtája közül választhatunk, de nem mindegy milyen és mennyi kerül az ünnepi...
Ha idén szeretnénk valami egészen különlegessel megvendégelni a családot, készítsünk sonkás fánkot, vagy húsvéti sonkával töltött pitét.
A húsvéti ünnepi asztal egyik főszereplője a tökéletesen elkészített főtt tojás, azonban nem mindegy, hogyan készítjük el! Egy rosszul megfőzött tojás könnyen repedezett, túl...