Szokta nézni, hányféle összetevőből áll, ami az asztalára kerül? És azt, hogy mennyi adalékot tartalmaz? Vagy hogy milyen feldolgozási eljárásokkal készült? Ha sokáig...
Aki úgy gondolná, hogy már mindent tud a bablevesről, téved. Nemcsak a hagyományos csülkös-kolbászos bableves finom, vannak még izgalmas változatok.
Amerika kedvenc halloween-i édessége, mifelénk inkább az adventi vásárokban nagy kedvenc a fényes cukormázas alma. Otthon is elkészíthetjük!
Télen minden meleg fogás duplán jól esik, pláne a leves, amiből soha nem elég! Gyorsan mutatunk is öt receptet, amivel minden borongós este szebbé tehető.
A karácsonyvárás a népi hagyomány szerint a kisböjt ideje. Elevenítsük fel ezt a szép tradíciót, és süssünk-főzzünk a tél egészséges zöldségeivel, gyümölcseivel!
Az ünnepre hangolódás közben elevenítsük fel, milyen alapanyagokból főztek a bibliai időkben az emberek. Lencséből, árpából, datolyából, dióból, mandulából számos olyan...
A káposzta tökéletes téli immunerősítő, és hát egyszerűen olyan finom, hogy soha nem lehet megunni. Levesnek is tökéletes, úgyhogy rögtön három receptet is mutatunk.
Ha vendégség érkezik, vagy ha a családnak sütnénk valamit, az aprósütemény mindig jó választás. Aki csak megfordul a süteményes tál mellett, tud belőle venni.
A dédnagymamák különleges szupererővel bírnak: olyan süteményeket sütnek, amit csak ők tudnak. Talán pont ez a recept az, amit az ön dédije is sütött?
A szaloncukor az egész világon csak Magyarországon tartozik a ünnephez, a karácsonyfa egyik díszeként. Boltban számos kapható, de az otthoni mindig finomabb.