A prököltet méltán nevezhetjük a magyar konyha egyik alapfogásának. Kísérletezzünk vele bátran, hiszen megannyi, különböző fűszerezésű variációja teheti változatossá az...
A sütőtök már élénk színével is felvidít a komor napokon. Ráadásul annyira jól passzol mindenbe, a levestől a húsételekig, hogy egy teljes őszi menüsort összeállítottunk...
Jó szívvel ajánljuk ezeket a fűszeres finomságokat uzsonnára, vacsorára. Sőt, remek vendégváró falatkák lehetnek, és még az áruk is kedvező.
Amikor nincs időnk főtt ételt enni, zsemlére, kenyérre pakoljuk, amit csak a hűtőben találunk. A világ minden táján így tesznek a gyorsan elkészíthető falatokra vágyók:...
Olyan finom, és olyan gyorsan fogy, hogy az arányokat egyből két kalács elkészítéséhez adtuk meg.
Akár hidegen, akár melegen szeretnénk tálalni, mindenhogy kitűnő fogás ez a sós pite, amit még kiránduláshoz is elcsomagolhatunk.
Hidegen és melegen is fogyasztható ez a sós pite, sőt, akár szendvics helyett is fogyaszthatjuk reggelire.
A hideg időben a rágcsálók előszeretettel menekülnek a meleg otthonok felé. Ilyenkor különösen fontos, hogy elővigyázatosak legyünk, ha nem akarjuk, hogy egértanya váljon a...
Hamarosan itt a halottak napja, amikor nem elsősorban a főzés, a vendéglátás jár az eszünkben a standoknál, hanem az emlékezés csokrait, koszorúit keressük az árusoknál. De...
A közelgő tél ellen a régiek jókedvű bolondozással védekeztek. Ez a hagyomány a mai konyhákbanis tovább él.