A sütőtök az ősz és a tél kedvenc zöldsége. Tele van vitaminnal, olcsó és laktató. Hússal kínálva pedig teljes értékű ebéd vagy vacsora készíthető belőle.
A csülök még viszonylag olcsó hús, amit sokan azért nem választanak, mert túl zsíros. Pedig jól elkészítve isteni fogások lesznek belőle.
Azért, mert hűvösebb idő van, nem kell lemondani a friss ízelről. A karfiolnak, kelbimbónak és a ceklának is most jött el az ideje. Főzzünk belőlük jókat olcsón!
A csípőset mindenki szereti, legfeljebb nem tud róla. Egy biztos, télen felmelegítenek ezek a fogások, a pasik pedig rajongani fognak értük.
Laktató, melengető vacsorák, amik annyira látványosak, hogy vendégváró ételnek is használhatjuk.
Kevés pénzből is lehet finomat főzni. Bizonyíték erre ez a laktató és ízletes menüsor. A leves, a főfogás és a desszert egy-egy adagjának ára bőven ezer forint alatt van.
A zabpehely univerzális, olcsó alapanyag, ha kekszkészítésről van szó. Könnyű vele dolgozni, a végeredmény pedig mindig tökéletes. A kekszek hetekig elállnak száraz, hűvös...
A néphagyomány szerint a következő év bőségét biztosíthatjuk be azzal, ha ilyenkor liba kerül az asztalra. Ha elhisszük a babonát, ha nem, erre a jeles napra...
Sokszor tart vissza egy egyébként kedvelt étel elkészítésétől, ha macerás a hozzávalóinak a hámozása. Ékes példája ennek a rántott patisszon. Pláne, ha az ember keze...
Az apró teasütemény mindig a vendégség sztárja: aki csak elhalad a tál mellett, biztos, hogy csippent belőle egyet. Három omlós teasütemény receptet is mutatunk.