Tudta, hogy tésztaszószt és kenyeret is készíthetünk a feleslegessé vált itallal, de akár a régi bútorokat is felújíthatjuk vele, és a szobanövényeink is hálásak lesznek érte?
Az olasz édességek rendkívül változatosak, műalkotásnak is beillő költemények, melyekkel lehetetlen betelni. Szinte minden régiónak megvan a maga sajátja, ami leginkább a...
Egészséges, mégis túl keveset fogyasztunk belőle. Érdemes hát kihasználni a horgászszezont! Friss fogás híján viszont a bolti uszonyosok is tökéletesek ezekhez a könnyű, de...
Sajt címszó alatt szinte mindig a trappistát értjük. De nem árt megkóstolni néhány rokonát, mert finomakat főzhetünk belőlük.
Ha veszünk egy csomag leveles tésztát, szinte bármit elkészíthetünk belőle pillanatok alatt. Az eredmény garantáltan laktató lesz, látványos és jóízű.
A mediterrán konyha egyre népszerűbb nálunk is. Ha a Földközi-tenger térségében nyaralunk, hozzunk jó recepteket emlékül.
Bár egész évben kapni, a nyári, napon érett, ízletes paradicsomnak nincs párja. Főzhetünk belőle levest vagy sós, morzsás tésztát, de aszalt paradicsomként is nagyon finom!
Tele zöldséggel-gyümölccsel a piac, egyre többször jut eszünkbe, milyen jó lenne ezt a gazdagságot télen is élvezni. Ilyenkor kerülnek elő a befőttesüvegek.
A tengeri só sokkal többet tud pusztán annál, hogy nagyobb szemű, mint a finomított kősó. Érdemes ezt használni inkább, még ha drágább is.
Ilyenkor, ha lehetne, csak fagylalton és jégkrémen élnénk. Magunk is készíthetünk egyedi ízesítésű jeges krémeket.