Az enyhe tél után már most is kapható a medvehagyma. Lándzsás levelei szép fényesek, csodás fokhagymaillatot árasztanak, az íze pedig függőséget okoz!
Nálunk hamvazószerdától, a farsang utolsó napjától húsvétig tartó időszak neve a böjti idő. Több vidéken ilyenkor a zsíros edényeket elmosták, és legközelebb csak húsvétkor...
A tojás dobozán fel van tüntetve egy hatóságilag szabályozott minőségmegőrzési idő, de megfelelő körülmények között tartva hosszú ideig eltartható a termék.
A magyar konyha legjobb és legrégebbi receptjeire mindenkinek megvan a sajátja, amit a családja a legjobban szeret. De hátha megéri bevezetni ezt a kis újítást.
Vendégség, ünnepi köszöntő: szinte automatikusan nyúlunk egy doboz csokoládés édességért az ilyen alkalmakkor. Ám ez az ínyencség nagy utat járt be, amíg milliók kedvence...
Azt mondják, a férfit leginkább a gyomrán keresztül lehet megfogni. Ha ezeket az ételeket készítjük a romantikus, gyertyafényes esténkre, aligha tud majd nekünk ellenállni a...
Azt mondják, a konyha a ház szíve. Akkor miért főzünk, eszünk és használunk nap mint nap olyan dolgokat, amelyek károsak az egészségünkre és a környezetre? Íme 9 dolog...
A kecskesajtokért és a kékkel erezett, márványos változatokért sokan rajonganak, mások viszont bátortalanabbak velük szemben. Nem merik megkóstolni őket. Pedig étkezés után...
A számtalan változatban elkészíthető, hagyományos fogást a nagyböjtre zöldségekkel, hüvelyesekkel is megtölthetjük. Édesen is érdemes új változataival kísérletezni.
A húsleves az egyik kedvenc klasszikus ételünk, amit rendszerint a vasárnapi ebédre készítünk, de különleges alkalmakra is remek választás. Azt azonban nem mindenki tudja...

