A gesztenyepüré egy kis tejszínhabbal olyan gyors és egyszerű finomság, amit nehéz felülmúlni, mi mégis megpróbáljuk. Négy könnyen elkészíthető receptet mutatunk a gesztenye...
A babkonzerv szinte minden kamrában megtalálható élelmiszer. Remek fehérje- és rostforrás, folsav, vas, foszfor, valamint magnézium is nagy mennyiségben található benne.
Nem vagyunk nagy ország, a magyar konyha mégis annyira egyedi és jellegzetes, hogy minden tájegységnek megvan a maga tipikus étele. Ezeket ma már csak nagyon kevesen ismerik.
Kevés az olyan férfi, aki ne szeretné a csípős ételeket. Ha szeretnénk a kedvükben járni, főzzük meg ezeket a fogásokat.
A savanyú káposzta az egyik legjobb alapanyag, ha olcsón akarunk sok embert jóllakatni. Ráadásul az egyik legfinomabb is!
Még ha zsíros is, sokunk kedvence a csülök, ami sütve és főzve is mindig kitűnő választás, ha sok éhes szájat kell jóllakatni viszonylag olcsón.
200 éve még nem volt akkora jelentősége a most hagyományosnak mondott szerencsehozó ételeknek. Sehol egy lencse vagy bab, mégis tudtak finomakat főzni.
Ha nem is volt mindig bőséges a terített asztal, az ünnepeknek régen is mindenki próbálta megadni a módját. Hagyományos receptek a múltból.
A lencsét évezredek óta termesztik, ugyanolyan ősi haszonnövény, mint az árpa vagy a búza. Ha forró vízbe szórva kezdjük el a főzését, könnyebben emészthető ételt kapunk.
A tél a vadételek szezonja, hiszen a hűvösödő időben újra tartalmas, laktató ételekre vágyunk. A vadhúst legalább 3-4 napig pácolni kell, és a pácnak savanykásnak...

