Amióta a méz, főként az akácméz ára meredeken emelkedik, különösen jó, ha odafigyelünk, hogy valódi, értékes terméket, és ne hamisítványt vásároljunk. Ez utóbbiból sajnos...
Egyáltalán nem szokatlan, hogy még ősz elejére is marad néhány zöldség a veteményesben, amit be lehet takarítani. Cukkini, padlizsán és néhány szem paprika szinte biztos...
A rum és a csoki, a whisky és a vanília olyan párosítások, amik sosem mennek ki a divatból. Szuper édesség recepteket hoztunk felnőtt partikhoz.
A mogyoró a dió mellett az egyik legklasszikusabb alapanyag, amikor arra gondolunk, hogy valami tartalmas édességet ennénk.
A brazil dió, paradió vagy amazon mandula egy dél-amerikai fa termése, amely rendkívüli élettani hatásokkal bír.
Annak is érdemes mentesre váltania, aki hajlamos a refluxra, a gyomorégésre.
Aki volt olyan szerencsés, hogy ismerte a dédnagymamáját, annak egészen biztos, hogy a dédi emlegetésekor az első, ami az eszébe jut, a konyhája jellegzetes illata. A dédinél...
A jó hájas tésztát nem egyszerű elkészíteni, de megéri vele foglalkozni, ugyanis a végeredmény biztosan a család kedvence lesz.
A rumos diós süteményeknek nem kell feltétlenül alkoholt tartalmazniuk, aromával is készülhetnek, de az ízük mindenképpen jellegzetesen pikáns.
A nagy magyar klasszikus receptjét mindenki ismeri, de sok bosszúság okozója lehet, ha nem úgy sikerül, ahogy elterveztük: nem elég ropogós, nem kellően puha, vagy túlságosan...

