Amennyi hús, annyi káposzta - ilyen egyszerű a titok.
Közel száz éve ismerjük ezt a fontos vitamint, a kutatások szerint azonban mégsem fogyasztunk eleget belőle. Vajon miért baj ez?
Attól, mert egy étel kiadós és laktató, még nem muszáj hizlalnia is. Viszont kötelező finomnak lennie. Ez a sertéskaraj mindent tud!
Amilyen kicsik, olyan hatásosak, akár nassolgatjuk, vagy sütés-főzéshez használjuk fel őket. Azontúl, hogy finomak, betegségek ellen is bevethető, különleges anyagokat...
Tőlünk keletebbre is szeretik a káposztát, ráadásul egészen érdekes párosításokkal főzik ezt a téli idényzöldséget.
Egyáltalán nem mindegy, milyen ételt veszünk, mivel mosogatunk, vagy hogyan tároljuk a késeket. Nem is gondolnánk, de néhány szokásunk akár több ezer forintunkba is kerülhet...
A kelkáposzta nem csak a frankfurti levesbe vagy rakott káposztának kiváló, de húsraguba is kerülhet.
Nemcsak karácsonykor vagy szilveszterkor esnek jól a káposztás ételek. Ráadásul egyszerre nagyobb adagot is elkészíthetünk belőlük, hiszen minél többször melegítjük újra...
Minden azon múlik, mely zöldségek és gyümölcsök termelnek etilént, és melyek szívják fel könnyen ezt az emberre ártalmatlan gázt. Ezek az ételek együtt könnyen megromlanak...
A máj megosztó étel, van, aki szereti, más meg menekül a közeléből. Akiknek nem a kedvence, azoknak is érdemes egy próbát tenni vele, mert nagyon változatosan felhasználható...