Nem telhet el úgy a nyár, hogy ne vennénk meg a vajpuhára sülő újkrumplit, a nagy csomag petrezselymet. De az újkrumpliban ennél sokkal több a lehetőség!
A 24 éves sándorfalvi lány mögött kalandos élet áll. Élt már Amerikában és Kínában. Miközben a szegedi egyetemre járt, tartalékos katonának is kiképezték, és a kétkezi munka...
Régen esküvőkön is szerepelt a menüben, manapság pedig a nyári családi ebédek fontos része. De nemcsak levest vagy főzeléket készíthetünk belőle, raguba, omlettbe, fasírtba...
A parázson sült ételek közül különösen népszerűek nálunk is a Balkán burgerei, kolbászkái és a csevapcsicsa. Ha stílusosak maradunk, még a desszert is lehet déli ihletésű.
A hollandok híresek a logikus, racionális felfogásukról. A fogyást is így közelítik meg. Az egyik legismertebb testsúlyprogramgurujuk, Mieke Kosters diétáját 50 év felett is...
Azt talán túlzás lenne állítani, hogy a zsírégető ananásszal készült sütemények kifejezetten fogyasztanak, mégis, legalább sok vitamin van bennük.
Új év, új dilemma: mit főzzek vacsorára? Az ünnep után egyszerű fogásokra vágyunk. Íme, két kellemes ötlet a hétköznapi estékre.
A bőséges ünnepi lakomák után el vagyunk telve a húsokkal, és minden vágyunk valami nagyon egyszerű krumplis étel.
Az ünnepek alatt megszoktuk a laktató ételeket, de sokat bajlódni már nem szeretnénk velük.
Szilveszterkor nem üljük körbe az asztalt: táncolással köszöntjük az új évet! De azért enni is kell, nem is mindegy, hogy mit!