A görög szamóca helyett már mindenhol a hazai hódít. A zöldborsó szezonja viszont mintha kicsit késne – tapasztalta kolléganőnk, Erdélyi Z. Ágnes.
Elkészítése a cukrászdai árak töredékébe kerül – garantált lesz a siker és a mosoly!
Kezdetben volt a kása: évszázadokig mindenki ezt ette, úr és szolga, katona és kocsmárosné. Főleg kölesből készült, ami egy idő után úgy eltűnt az étrendünkből, mintha nem is...
Könnyen elkészíthető, nem nehezít el, tökéletes választás egy meleg nyári napra ez az egyszerű édesség.
Tökéletes édesség a kánikulában, ugyanis nem nehezít el, és nem is túl édes.
Ezerszer jobb, mint az agyonsztárolt macaron!
Ha nagyon gyorsan valami nagyon finomat enne, akkor ez a gyümölcsös pohárkém lesz a megoldás. De akkor is jó választás, ha a vendégeket kell lenyűgözni valami extrával.
Ha marad, akár hidegen is fogyasztható, például másnap reggelire ez a lepény, de őszintén csodálkoznánk, ha maradna belőle akár egy szelet is.
Ez csak egy alaprecept, amit bármivel fel lehet még dobni, például sonkával, gombával vagy éppen kolbásszal. Sok-sok kolbásszal...
A francia ételek közül az egyik legegyszerűbb és legjobban variálható az a quiche (*kis), aminek omlós tésztája gyakorlatilag bármivel megtölthető. A lényeg a tejszín és a...