Lélek

Miért szeretünk online ismerkedni?

Interneten „randizni” egyszerűbbnek tűnik, mint a személyes udvarlás, ám megvannak a hátrányai és a veszélyei is. Szakértőnk segít elkerülni őket.
chates felület interneten randizni mayer máté online ismerkedés online ismerkedés alapszabály pár-és családterapeuta vermes nikolett virtuális flört

Míg a chates felületeken könnyűszerrel tesszük fel az elpirulásra okot adó kérdéseket, addig ugyanezt a másik szemébe nézve meg sem merjük próbálni. Hiszen személyesen nagyobb a kockázat. Ezért is vagyunk bátrabbak online, az ismerkedés korai szakaszában. „Mivel monitor mögé bújunk – annak ellenére, hogy ehhez a nevünket adjuk –, nincs ott az arcunk, így kiesik a kommunikáció szavakon túli része” – mondja Mayer Máté pszichológus, pár- és családterapeuta, aki szerint a kapcsolatfelvételnél sokkal könnyebb dolgunk van, amikor az online ismerkedést választjuk. Nem kell kicsípnünk magunkat, hosszasan állni a ruhásszekrény előtt, és bajlódni a frizuránkkal ahhoz, hogy megmutassuk az általunk vélt legjobb oldalunkat a másik fél számára. Elég csak leülni egy laptoppal, és kezdetét veheti az órákon át tartó csevej. A virtuális flörtölés bizonyos szintig biztonságos. A monitor ápol és eltakar, hatásosabb bármelyik alapozónál.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete