Lélek

Életében először szerelmes a gyerek

Óhatatlanul eljön az idő, amikor a gyerekünkre rátalál az első szerelem. Ilyenkor nagyon fontos, hogy mellette álljunk, és segítsünk neki feldolgozni a rá törő, még ismeretlen érzést.
csalódás diákszerelem eltitkolt érzelmek érzelmek gyerek gyermekpszichológus standovár sára szerelem szülők szülőkről való leválás szurovecz kitti vallatás

A kislányunk, kisfiunk hirtelen elkezd másként viselkedni. Reggelente fontossá válik a szép frizura, a csinos ruha, a bezselézett haj, a parfüm és a dezodor. Egyre gyakrabban bújik el a sarokba a mobiltelefonjával, amit újabban a vécére is magával hord, látszólag indokolatlan hangulatváltozásai vannak, vagy csak úgy bámul bele ábrándos tekintettel a nagy semmibe. Standovár Sára gyermekpszichológus szerint a kistini általában nem rohan haza a szüleihez a felkiáltással: szerelmes vagyok! Gyakori, hogy ébredező érzelmeit anya és apa előtt is szégyelli, pedig meglehet, belül majd szétveti a vágy, hogy ezeket egy tapasztalt felnőttel megbeszélhesse. Épp ezért, szülőkként résen kell lennünk, hogy segíthessünk!

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete