Lélek

Öt tipp az izgalmas estékért: megunhatatlan praktikák a szenvedélyes házaséletért – 18+

Bárhogy tombol is a vágy a szerelemben, előbb-utóbb törvényszerűen alábbhagy. Néha tennünk kell azért, hogy visszavarázsoljuk az izgalmat a hitvesi ágyba. 

Kezdjük újra!

Ha úgy érezzük, a szexuális életünk unalmassá vált, érdemes az alapoktól újraépíteni. Kezdjünk el egy játékot, melynek legfontosabb szabálya, hogy két hétig tilos egymáshoz érni, mintha csak most ismerkednénk. A következő napokban már megfoghatjuk egymás kezét, és elcsattanhat egy-két csók is. Ez az általunk szabályozott játék napról napra jobban felkorbácsolja bennünk a szenvedélyt, és ismét izgalmassá válik a másik közelsége. Még tovább fokozhatjuk a hatást, ha eljutunk az intimitásig, de nem szeretkezünk. Ha például simogatjuk egymást, számítsanak tabunak a megszokott erogén zónák, és ne hagyjuk magunkat elsodorni a vággyal – a játék kezdetén mindig beszéljük meg, meddig mehetünk el ma. Egy hónap böjt után a végeredmény olyan katartikus lehet, mintha a kapcsolatunk kezdetét élnénk át ismét!

Ébresztő, szerelem!

A megszokott, rutinszerű, késő esti együttlét sokszor a fáradság miatt marad el, vagy nem lesz olyan minőségű, hogy azért megérje összebújni.

Fontos tudni: a férfiakban a tesztoszteron a hajnali vagy kora reggeli időpontokban dübörög leginkább, így érdemes kicsivel előbbre állítani az órát, és óvatos közeledéssel ébreszteni a kedvesünket. Persze, fontos, hogy előző este időben ágyba bújjunk, és akkor 99%, hogy az ébredés sikeres lesz. A reggeli szeretkezés kirángat bennünket a megszokásból, kellemes gondolatokkal indulunk a napnak, és jó hatással lesz az aznapi hangulatra is.

Lopott pillantások

A férfi vizuálisan rendkívül megérinthető lény, járjunk is a nap bármely órájában. A módszer lényege, hogy váratlan helyzetekben mintegy véletlenül, tegyük lehetővé párunknak, hogy többet lásson, mint amire számít. Például felejtsük el begombolni a blúzunkat, ha lehet, alatta a melltartót is hagyjuk ki. Vagy utánozzuk az Elemi ösztön című film híres jelenetét, de szigorúan akkor, ha nem számít semmi ilyesmire a párunk. Esetleg kérjük meg, hogy segítsen nekünk ruhákat venni egy ruhaüzletben, de közben ügyeljünk rá, hogy biztosan meglásson minket egy szál fehérneműben is, miközben épp ruhát próbálunk, ugyanis az is beindítja a fantáziáját, ha új közegben láthat bennünket pőrén.

Kaland az érzékek világában!

„Szenvedélyt ébreszthet az emberben az is, ha egy-egy érzékszervét kiiktatják. Egy ötlet erre: kössük be egy puha kendővel a párunk szemét, és adjunk neki hosszú, kellemes masszázst, erre a célra kapható afrodiziákumtartalmú testápoló krémmel. Mindezt kombinálhatjuk a levegőben vágykeltő hatású illóolajokkal, úgy, mint borsmenta, jázmin, pézsma vagy vanília” – tanácsolja Gyimesi Andrea párterapeuta. Hogy a partnerünk még inkább az érintésekre és az illatokra koncentrálhasson, iktassuk ki a külvilág zajait olyan zenével, amit a legjobban kedvel, ha kettesben vagyunk.

Játsszunk!

Olykor nagyon nehéz szavakba önteni a kívánságokat, mert az emberek többsége szégyelli a saját, önző vágyait! Itt az ideje, hogy megnyíljunk – méghozzá írásban! Osszunk egymásnak 5-5 noteszlapot, írjuk rá a vágyainkat, és dobjuk be őket egy-egy kalapba. Ha ez megtörtént, minden héten húzzunk egyet-egyet egymás vágyaiból, és tegyünk közösen lépéseket azért, hogy ezek valóra is váljanak. Legyünk bátrak, őszinték! Ha egy régen megálmodott gyertyafényes vacsorát vagy egy kettesben töltött hétvégét kívánunk a párunktól, írjuk le! De bedobhatjuk a kalapba a meg nem valósult álmainkat is, vagy ha kényeztetésre vágyunk. Persze, azért nem árt ügyelnünk arra, hogy kéréseink megvalósíthatók legyenek – a Maldív-szigetekre történő utazás nem ide tartozik, és a gyémántgyűrű sem ez a kategória! Az egymással való törődés legyen a vágyak központi témája!

Fotó: shutterstock